Gratar:
Piure:
Sosul de rosii:
Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele.
Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele.
Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele parti pana capata aspect de carne gatita la gratar.
Cartofii ii scuratam, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa, ii punem la fiert in apa rece cu sare si cand patrunde furculita usor in bucatile de cartofi ii scurgem de apa, adaugam untul si mixam la viteza mare a mixerului. Adaugam laptele caldut si mixam pana devine piureul spumos.
Pentru sos curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei cca 3-4 minuete la foc potrivit.
Adaugam rosiile pasate, 1 lingurita de zahar tos, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana capata sosul consistenta dorita. Presaram verdeata tocata (marar) si amestecam.
Servim piureul cu carne gatita la tigaia grill si sos.
Pofta buna!