Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 5965 vizualizari

 

Nu sunt fan gogoși, dar astea-mi plac la nebunie. Sunt pline, pufoase și nu sunt seci dacă renunțați la umplutura de ciocolată. Aluatul se prepară extrem de ușor și este o reală plăcere să lucrezi cu el.

Știați că prima rețetă de gogoși tipărită poate fi găsită într-o carte de bucate englezească din anul 1803? Totuși, se pare că acestea erau des consumate pe vremea romanilor, în secolul al II-lea î.Hr., când se numeau globuli.

Gogoșile mele însă, sunt făcute după o rețetă de-a lui Gordon Ramsay. Și pentru că au ieșit delicioase, am tradus-o ca să vă bucurați și voi de acest desert minunat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay):

Se pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește

Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.

Puneți restul de lapte din nou pe foc și adaugați untul. incalzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.

Faina și sarea se cern intr-un castron incapator și se face un loc in mijloc unde vom adauga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.

Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.

Intre timp se face crema de ciocolata. pune smantana pe foc și se adauga mierea.

Cand smantana s-a incalzit se adauga untul și ciocolata.

Se amesteca bine pana la omogenizare.

Intorcandu-ne la aluat, cand acesta a crescut se framanta din nou.

Se intinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari.

Se așeaza fiecare pe hartie de copt și se mai lasa sa dospeasca circa 30 de minute.

Uleiul se incinge, apoi se reduce focul.

Se coc pe ambele parți pana cand devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gatite.

Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tavalesc prin zahar și pudra de malț ( eu nu am avut, așa ca am folosit scorțișoara ).

Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolata. Pentru asta vom folosi poșul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

04.07.2015, 09:52

Rita Ilies 1

17.07.2015, 13:12

Xandrinne 1

17.01.2019, 07:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema fina de nuca