Nu sunt fan gogoși, dar astea-mi plac la nebunie. Sunt pline, pufoase și nu sunt seci dacă renunțați la umplutura de ciocolată. Aluatul se prepară extrem de ușor și este o reală plăcere să lucrezi cu el.
Știați că prima rețetă de gogoși tipărită poate fi găsită într-o carte de bucate englezească din anul 1803? Totuși, se pare că acestea erau des consumate pe vremea romanilor, în secolul al II-lea î.Hr., când se numeau globuli.
Gogoșile mele însă, sunt făcute după o rețetă de-a lui Gordon Ramsay. Și pentru că au ieșit delicioase, am tradus-o ca să vă bucurați și voi de acest desert minunat.
Se pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește
Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.
Puneți restul de lapte din nou pe foc și adaugați untul. incalzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.
Faina și sarea se cern intr-un castron incapator și se face un loc in mijloc unde vom adauga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.
Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.
Intre timp se face crema de ciocolata. pune smantana pe foc și se adauga mierea.
Cand smantana s-a incalzit se adauga untul și ciocolata.
Se amesteca bine pana la omogenizare.
Intorcandu-ne la aluat, cand acesta a crescut se framanta din nou.
Se intinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari.
Se așeaza fiecare pe hartie de copt și se mai lasa sa dospeasca circa 30 de minute.
Uleiul se incinge, apoi se reduce focul.
Se coc pe ambele parți pana cand devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gatite.
Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tavalesc prin zahar și pudra de malț ( eu nu am avut, așa ca am folosit scorțișoara ).
Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolata. Pentru asta vom folosi poșul.
Pofta buna!