Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere

In Ficat la 19 Ian 2014

Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid  pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se...

Ciorbă de gâscă

In Ciorbe la 19 Ian 2014

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare. Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit....

Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2014

Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Se scot prepelițele, se asezănează de sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezostent, se stropesc cu puțin...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2014

Ciupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei încinsă, la foc rapid. După ce s-au rumenit pe toate părțile, ciupercuțele, se scot pe...

Pui cu orez și legume chinezești

In Pui la 12 Ian 2014

Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert...

Ciuperci la cuptor

In Mancaruri de post la 7 Ian 2014

Pălăriile de ciuperci curățate se așează într-o tavă termorezistentă, se asezonează de sare aromată (  http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la gătit în cuptorul preîncins cca. 20 de...

Mâncare de spanac cu ciuperci

In Mancaruri de post la 7 Ian 2014

Spanacul decongelat se călește în puțin ulei, împreună cu usturoiul curățat și pisat, cca. 5 minute la foc mic, neacoperit. Între timp codițele de ciuperci curățate se taie rondele și se adaugă la amestecul de ciuperci.   Se completează cu cca. 500 ml apă...

Salată orientată ;)

In Salate la 6 Ian 2014

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece,  se curăță de...

Bezele umplute cu cremă de nuci

In Dulciuri la 6 Ian 2014

Albușurile se bat energic cu un praf de sare,  zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor până se înglobează toate ingredientele.Compoziția obținută se imparte în două,...

Madlene

In Prajituri la 6 Ian 2014

Untul se topește într-o crăticioară cu fund dublu și se lasă la răcit. Între timp ouăle, zahărul, esențele se bat într-un vas special,  cel de fiert lapte sau la BainMarie cu telul, în cazul meu cu mixer-ul, până se îngroașă, se deschide la...

Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

In Ciorbe la 3 Ian 2014

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se...

Buturuga de Crăciun

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă făina, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziție. Se...

Tort cu cremă de Coca-Cola

In Torturi la 16 Dec 2013

Feliile de cozonac, tăiate de cca. 3 cm se așează pe fundul și pereții unui vas de sticlă, intercalându-se cu pișcoturi și se stropesc cu coca cola, ca să se însiropeze bine. Între timp se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, atât că laptele se...

Salată de conopidă, brocoli și ciuperci

In Salate la 10 Dec 2013

Pentru salata asta , am scos vasul Zepter de la naftalină;)  Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite. Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă  sare  iodată,  piper  proaspăt măcinată și mirodenii.Se...

Varză murată cu cârnați afumați

In Porc la 9 Dec 2013

Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de...

Cozonac a la Oltina

In Dulciuri la 8 Dec 2013

Recunosc că m-am foloist de Maricica ;) Laptele călduț se pune în mașina de frământat pâine, apoi se adaugă făina cernută, ouăle amestecate cu zahărul și esențele, untul topit, un praf de sare, drojdia, se programează mașina la programul de frământat și...

Pui pe sticlă

In Pui la 8 Dec 2013

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit. Se unge pe dinafară și pe interior cu unt, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce. Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi se infige puiul pe ea. În gât se pune un măr tăiat...

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

In Ciorbe la 8 Dec 2013

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță leguminoasele se dau pe răzătoare și se pun la călit în puțin ulei si apă. Cartofii se...

Savarine a la Madi

In Dulciuri la 1 Dec 2013

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute. Între timp se...

Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

In Mancaruri cu carne la 1 Dec 2013

Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de...

Supă de cocoș cu spatzle

In Pui la 1 Dec 2013

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert carnea, se...

Iahnie de fasole cu cârnați

In Mancaruri cu carne la 1 Dec 2013

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și  cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca....

Plăcintă cu piure de castane și stafide

In Dulciuri la 26 Noi 2013

Foile de plăcintă se ung fiecare în parte cu puțin ulei, apoi se suprapun câte trei. Piureul de castane îndulcit se amestecă cu stafidele. Foile suprapuse,  se ung cu amestecul de piure și stafide. Se rulează, apoi se așează într-o formă termorezistentă. La...

Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală

In Mancaruri de post la 26 Noi 2013

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se feliază și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit cca. 10  minute,...

Borș de cartofi și dovlecei

In Mancaruri de post la 26 Noi 2013

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii, dovleceii, se completează cu apă, se asezonează de sare și se lasă la fiert cca. 30 de minute la...

Paste colorate cu legume la Zepter

In Fusilli la 21 Noi 2013

Ceapa și usturoiul curățat și mărunțit se pun la dinstuit, cu puțin ulei în vasul minunat de la Zepter;) pentru cca. 5 minute. Apoi se adaugă morcovul și ardeiul kapia tăiat julien, pasta de gogoșari, zuchini, dovlecelul curățat, feliat, pasta de gogoșari și măslinele,...

Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

In Dulciuri la 8 Noi 2013

Ouăle se mixează cu unnpraf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Apoi se adaugă uleiul, laptele șia moniacul stins, rând pe rând. Făina se adaugă în ploaie și se încoporează ușor, amestecându-se până ce se obține un aluat...

Ciocănele de pui cu legume la cuptor

In Pui la 8 Noi 2013

Ciocănelele se curăță de eventualele ”tuleie” rămase de la curățat, se condimentează cu sare aromată, piper, curry, chimion,  boia, apoi se așează într-o tavă rezistentă la căldură, se stropesc cu puțin ulei și se dau la prăjit în cuptorul...

Varza creata cu cartofi, o reteta delicioasa din bucataria bunicii

In Mancaruri de post la 3 Noi 2013

Cum se prepara Varza creata cu cartofi, o reteta delicioasa din bucataria bunicii: Prazul se curăță, se taie rondele și se pune al călit în puțin ulei și apă, apoi se adaugă cățeii de usturoi, curățați și tocați mărunt, plus cca. 1000 ml apă și se lasă la fiert cca....

Guguluf cu dulceață de dovleac

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina cernută, împreună cu praful de copt se adaugă ușor la amestecul de mai sus, amestecându-se...

Afisate 811 - 840 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]