Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

de Panacris in Ciorbe, 3 Ian 2014 | 8734 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei kapia roșu 1 bucată,
  • varză murată 1 bucată,
  • carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g,
  • foaie de adfin 2-3 bucăți,
  • piper boabe 5-6 bucăți,
  • coriandru boabe 2 bucăți,
  • boia dulce de ardei,
  • cimbru uscat.

Pentru perișoare:

  • fleică de porc cca. 200 g,
  • pulpă de vită cca. 100 g,
  • orez cca. 50 g,
  • ceapă 1 bucată mică,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare:

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se carnea afumată tăiată bucățele și se lasă la fiert la foc mefiu, semiacoperit cca. 40 de minute.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez,  se adaugă la  carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou ș se frământă bine până ce se obține un amestec omogen. După ce s-a fiert varza și carnea se adaugă perișoare din amestecul de carne, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc minim.  Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

Poftă bună! :-*

TIPS-URI

1

perișoarele se pot obține și din carnea preparată pentru sarmale ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de varză cu afumătură