Ciorbă de gâscă

de Panacris in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 13272 vizualizari

 

M-am insiprat de la MamaieElena ;) Super ciorba ;) Prima oară când am gătit astfel de înaripată ;) M-a cucerit pe deplin ;)

 

INGREDIENTE

  • aripi, spate și măruntaie de gâscă ( inimă și pipotă),
  • morcov 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1/2 bucată,
  • ulei de rapiță,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean proaspăt sau congelat,
  • zeamă de varză cca. 1000 ml.
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de gâscă:

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare.

Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit. Se adaugă carnea la amestecul de zarzavat și zeama strecurată, se asezonează de sare, piper, pastă de gogoșari și boia, apoi se competează cu cca. 4000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, semiacoperit. Spre final se adaugă zeama de varză și leușteanul, lăsându-se încă cca. 15 minute la fiert ;).

După ce toate ingredintele sunt fierte, se oprește focul și se adaugă ouăle bătute ca ptr omletă, în fir subțire.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se consumă ca atare sau cu adaos de smântănă/ardei iute;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de gâscă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

20.01.2014, 12:40

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

MIUTA 1

20.01.2014, 13:02

Suuuuuuuper buna

diaconta 1

21.01.2014, 10:45

Cred si eu ca te-a cucerit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gasca