File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

de Panacris in Peste, 27 Ian 2014 | 4263 vizualizari

 

Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta: http://www.bucataras.ro/retete/crap-la-cuptor-cu-mere-lamaie-si-suc-de-portocale-56014.html, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • file de Novac cca. 500 g,
  • lâmaie 2 bucăți,
  • portocale 2 bucăți,
  • mere ionatan 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • usuturoi 4-5 căței,
  • sare aromată lemon-herbs,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere:

Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă. Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mailasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.

Se servește cu sos de unt și capere ;) Simplu sau cu garnitură de cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Pentru sosul de capere, aveți nevoie de: 50 unt, zeama de la o lămâie și 2-3 linguri de capere, ce se gătesc rapid într-o tigaie cu strat ceramic;)

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marcela1979 1

28.01.2014, 01:50

foarte bun pestele

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:26

super

Alexandra Burz 1

29.01.2014, 23:52

mama mama ce avem noi aici...la favorite direct

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin