Pulpă de porc în straturi

de Panacris in Porc, 28 Ian 2014 | 4157 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar o ruladă;) Am achiziționat o bucată generoasă de pulpă de porc și l-am rugat pe Tata Zmeu să o subțieze :D El a subțiat-o pe lungime, nu pe lățime, cică nu am dat indicații clare :))) Așa că m-am tot uitat la metrul de pulpă cum să-l fac ruladă :))) Până la urmă l-am pliat ca fețele de masă, după ce le calc :))) Adică pe lungime, în trei ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 100 g,
  • morcov 1 bucată,
  • cârnați afumați cca. 2 bucăți,
  • muștar clasic cca. 6 linguri,
  • bere cca. 500 ml,
  • verdețuri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc în straturi:

Pulpa se subțiază pe lungime. O treime din ea se unge cu muștar, se presară felii subțiri de morcov, tăiate pe lungime, de asemenea felii de cârnat afumat, tăiate tot pe lungime. Se acoperă cu celaltă parte, apoi se procedează la fel ca și la prima parte. Sper să mă fac înțeleasă, dacă nu prin cuvinte, măcar prin imagini ;) La final acoperă toată friptura cu muștar, se presară verdețuri tocate mărunt (pătrunjel, rozmarin și mentă), se așează friptura în vasul roman, ce a fost ținut în apă rece cca 20 de minute, se adaugă berea, se acoperă și se dă la copt cca. 90 de minute la mediu.

Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau cartofi natur.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc în straturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic