Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

de Panacris in Dulciuri, 23 Ian 2014 | 4879 vizualizari

 

Un dulce super rapid, dar destul de versatil mi s-a părut ;) Am mai încercat acum vreo 5-6 ani, am dat greș, au ieșit tari și fazi :( și m-am lăsat păgubașă! :D Acum mulțumită site-ului Bucătăraș.ro, am reușit să trec peste acest handicap;) .Rețetele postate de Mena și Ianculubita m-au pus la treabă;). Dacă și Edi a fost mulțumit, atunci declar această rețetă super bună;)

 

INGREDIENTE

  • brânză cremoasă Pilos 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr brun 50 g,
  • făină albă de grâu 8 linguri,
  • griș 4 linguri,
  • praf de copt 10 g ( 1 plic),
  • coajă de lămâie zaharisită 2 lingurițe.
  • Pentru prăjit:
  • ulei de palmier cca. 500 ml
  • Pentru toping:
  • smântână Pilos cca. 300 g,
  • dulceață de afine/ vișine a la Panacris rețete aici (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine:

Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat făină pentru a  obține un aluat ferm. Așa că m-am jucat un pic, am înfăinat mâinile și am făcut  8 bile mai mari cu gaură la mijloc, ce le-am pus la prăjit în uleiul încins.

Acestea s-au gătit la foc iute, întorcându-se de două ori pe fiecare parte. Din aluatul rămas am format 8 biluțe ce de asemenea le-am  prăjit în uleiul încins. Pe o farfurie se așează un inel prăjit, se pun 2-3 linguri de smântână, apoi se adaugă o bilă și se adaugă din belșug dulceață de afine/vișine ((http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html) după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Atenție papanașii se servesc fierbinți, imediat după ce se prepară;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Alexandra Burz 1

23.01.2014, 21:55

deliciosi...printre deserturile mele favorite
P.S. si eu folosesc mult produsele pilos caliatate superioara

Panacris 1

24.01.2014, 07:35

Sim0na, cum spuneam am preparat o dată și am ratat rețeta. Nu am crescut cu papanași, deci nu le-am dus lipsa. Dar anul trecut Zmeii cei mici au fost cu prietenii la munte și au probat papanașii de atunci au devenit fani

diaconta 1

24.01.2014, 23:54

ce nebunie acolo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem de zarzare