Supă de roșii cu tăiței de casă

de Panacris in Supe, 16 Feb 2014 | 11888 vizualizari

 

O minunăție de supică, dulce acrișoară, plină de vitamine, numai bună în această perioadă, mai ales că ne aduce aminte de vară;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • bulion de roșii a la Panacris ( http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html) 1000 ml,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină o felie mărinimoasă,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • tăiței de casă ( vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html) cca. 100 g,
  • pastă de leuștean a la Gaby.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii cu tăiței de casă:

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelina, păstârnacul și gulia.

După ce s-au combinat gusturile, se adugă bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), se asezonează de mirodenii, apoi se amesteca ușor, se completează cu apa și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă zahărul și tăițeii de casă a la Panacris (rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html ) și se lasă să mai fiarbă cca. 10 minute.

Se servește fierbinte presarată cu verdeață. fără niciun pic de pâine. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu tăiței de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa