Bezele umplute cu cremă de nuci

de Panacris in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 5224 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar delicioase macarons:) Dar m-am ”desumflat” rapid, când am parcurs rețeta Liei :D, și am mers pe ceva clasic, rapid și simplu. Nu au fost ele super vedete de poză, dar vă asigur că au fost foarte delicioase! :) Aaaa, am uita au fost la mare căutare în seara de An Nou! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezele:
  • albuș de ou 4 bucăți,
  • · nucă măcinată 200 g,
  • · zahăr pudră vanilinat 250 g,
  • · colorant alimentar,
  • · miez de nucă grosier.
  • Pentru cremă:
  • · ouă 3 bucăți,
  • · zahăr tos 150 g,
  • · ciocolată cu lapte 100 g,
  • · cacao 2 linguri,
  • · esență de rom,
  • · frișcă lichidă 200 ml,
  • · lapte 150 ml,
  • · zahăr vanilinat 1 plic,
  • · nucă măcinată cca. 50 g,
  • · făină 2 linguri cu vârf,
  • · unt 100 g.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele umplute cu cremă de nuci:

Albușurile se bat energic cu un praf de sare,  zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor până se înglobează toate ingredientele.Compoziția obținută se imparte în două, în una dintre ele se adaugă câteva picături de colorant alimentar. Într-o tava specială, în cazul meu o formă din silicon, unsă cu unt,  se pune câte o lingură din compoziție. Se pune la copt in cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mic cu ușa întredeschisă, cca. 60 de minute, pentru fiecare tavă.

Pentru cremă, într-un vas cu fundul triplu, ceaun sau vas special de fiert lapte se pun topit laptele, frișca și ciocolata. Între timp ouăle (tot întregi!) se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat,  făina și pudra de cacao și se adaugă ușor în amesetcul de mai sus, amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 15 minute la foc mic, până ce se obține o cremă mai groasă. Se dă crema la rece. După ce s-a răcit, se adaugă ușor, ușor la untul bătut în prealabil.

După ce s-au încorporat bine cele două compoziții, se adaugă esența de rom și nucile măcinate. Bezelele obținute se ung cu cremă și se unesc între ele, apoise rulează prin miez de nucă măcinat! ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

puteți folosi și coloranți naturali.

2

miezul de nucă se poate înlocui cu miez de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele umplute cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Cris2711 1

06.01.2014, 20:47

diaconta 1

07.01.2014, 09:27

sunt "precisa" ca au fost foarte bune

Panacris 1

07.01.2014, 13:28

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bezele