Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Salată de bouef falsă

In Salate la 23 Mar 2014

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...

Somon cu legume și sos de leurdă

In Somon la 19 Mar 2014

Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute. Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele...

Pleutorus fripte

In Mancaruri de post la 19 Mar 2014

Ciupercile curățate se pun la prăjit în puțin ulei încins, într-o tigaie, în cazul meu la Doubleta. După ce s-au perpelit puțin pe ambele părți se adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt, se acoperă, lăsându-se la înăbușit cca. 5 minute. Se...

Aperitiv cu verdețuri de primăvară

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2014

Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un...

Pasta de peste

In Peste la 16 Mar 2014

Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată mărunt și zeama de lămâie. Mi s-a părut prea fad, așa că am adăugat și un borcănel de hering în ulei, gen anșoa ;). Tare inspirată am fost! Se servește cu pâine albă...

Pasta de avocado (2)

In Sosuri la 16 Mar 2014

Avocado se taie transversal, se răsucește și se despart cele două jumătăți ( vezi procedeul aici: http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-curata-un-avocado-28456.html). Apoi se toacă mărunt și se pun în blender. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, leurda tocată mărunt,...

Bibilică la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Mar 2014

Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;) A doua zi se scoate din baiț, se...

Ciuperci cu praz, gogoșari în sos de muștar la Zepter

In Mancaruri de post la 13 Mar 2014

Prazul se curăță, se taie rondele și se pune la călit cu puțin ulei de măsline, în minunatul vas Zepter. Se lasă la foc mic cca 4 minute, până ce acul indicator de pe capac ajunge în zona verde. Apoi se adaugă ciupercile curățate și feliate, gogoșarii feliați...

Pâine de casă cu măsline și semințe

In Piine la 13 Mar 2014

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).  De data asta am...

Salată de pește afumat cu orez

In Mancaruri de post la 10 Mar 2014

Peștele afumat se mărunțește, se adaugă peste orezul fiert. Ceapa verde curățată, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de mai sus. Între timp se toacă, ardeiul kapia copt, se adaugă împreună cu caperele, măslinele și se asezonează salat de sare și piper. După...

Sărățele de post

In Mancaruri de post la 10 Mar 2014

Foietajul dezghețat, se taie fâșii, se unge cu puțin ulei de măsline,  ketchup-ul Univer, se distribuie pe foaia de foietaj, apoi se presară sarea iodată și mix-ul de seminte. Sărățelele se transefră pe tava tapetată cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul...

Guguluf aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2014

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se  adaugă 2-3 linguri de pesmet și se...

Paprikaș de cocoș cu paste colorate

In Pui la 6 Mar 2014

Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la înăbușit, împreună cu carnea de cocoș, timp de 15 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă cca. 2000 ml apă rece, se asezonează de sare, piper și mirodenii și se lasă la fiert la foc mic, acoperit,...

Supă clară de cocoș cu tăiței de casă

In Supe la 6 Mar 2014

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert...

Salată de cartofi cu pește afumat

In Peste la 6 Mar 2014

Cartofii se spală și se fierb cu coajă în apă puțin sărată, cca. 20 de minute la foc mediu. Se strecoară și se trec sub jet de apă rece, astfel se curăță mai ușor. Cartofii fierți se taie cubulețe, apoi se adaugă peștele afumat mărunțit, ceapa verde curățată,...

Mâncare de linte cu bacon și cârnați

In Mancaruri cu carne la 16 Feb 2014

Ceapa curățată, tocată se călește cu morcovul ras, în puțin ulei și apă cca. 5 minute la foc iute, în oala minune, adică oala subpresiune ;) Se adaugă cubulețele de bacon, cârnații tăiați bucățele, pasta de gogoșari, lintea, roșiile decojite apoi se...

Supă de roșii cu tăiței de casă

In Supe la 16 Feb 2014

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelina, păstârnacul și gulia. După ce s-au combinat...

Tagliatelle de casă colorate natural

In Paste la 16 Feb 2014

Făina cernută se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, și pasta de roșii, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să...

Pituțe cu brânză de capră

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2014

Maricica a șomat zilele atea, așa că am pus-o la treabă :D ;) ! În cuva mașinii de pâine se pun pe rând apa amestecată cu laptele, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat  pâine pentru aluat cca. 90 de minute....

Tăiței de casă

In Paste la 16 Feb 2014

Făina se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa...

Tort Ecler

In Torturi la 8 Feb 2014

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește se adaugă toată făina, deodată și se amestecă energic  până ce se înglobează. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat nici...

Paprikas din carne de rățoi

In Rata la 3 Feb 2014

Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Apoi se pune  se la călit în puțină zeamă de carne, de la supă, cca. 10  minute la foc mic neacoperit. Carnea se porționează se adaugă la ceapa călită, se pun 2-3 linguri de pastă de gogoșari, se completează cu apă,...

Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză

In Rata la 3 Feb 2014

Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie. După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și...

Pulpă de porc în straturi

In Porc la 28 Ian 2014

Pulpa se subțiază pe lungime. O treime din ea se unge cu muștar, se presară felii subțiri de morcov, tăiate pe lungime, de asemenea felii de cârnat afumat, tăiate tot pe lungime. Se acoperă cu celaltă parte, apoi se procedează la fel ca și la prima parte. Sper să mă fac...

File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

In Peste la 27 Ian 2014

Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special...

Ciulama din pipote și inimioare

In Pui la 27 Ian 2014

Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul.  Apoi se strecoară,...

Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2014

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se,...

Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

In Dulciuri la 23 Ian 2014

Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat...

Prăjitura Rudy

In Prajituri la 19 Ian 2014

 Untul se topește la microunde cca. 60 de secunde, apoi se adaugă făina, un praf de sare iodată, praful  de copt, zahărul, pudra de cacao șu gălbenușul de ou, se frământă bine, până ce se obține un aluat sfărâmicios, adică firimituri. Pentru umplutură...

Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2014

Carnea de gâscă se pune la fiert în apă rece, atenție fără sare, cca. 30 de minute Să fie fiartă cam pe jumătate :D! Între timp varza murată se taie fideluță și se așează în vasul de lut, care între timp a fost lăsat cca. 30 de minte în apă...

Afisate 781 - 810 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]