De mult mă tot gândesc la linte. Am tot văzut pe site diverse rețete ;) Dar trebuie să mă pliez pe gusturile Zmeilor, că să-i pot cuceri ;) Se pare că această mâncărică a avut efect. Normal că m-au întrebat ce-i aia linte, le-am zis că un fel de fasole uscată, ei au zis și atunci de ce nu se numește fasole, eu zic nu, pentru că e mai măruntă =)) Deci și la vârste mai înaintate copii au fel de fel de întrebări ;) Gata cu vorbăria să trecem la treabă! Spor și poftă bună! ;)
Ceapa curățată, tocată se călește cu morcovul ras, în puțin ulei și apă cca. 5 minute la foc iute, în oala minune, adică oala subpresiune ;) Se adaugă cubulețele de bacon, cârnații tăiați bucățele, pasta de gogoșari, lintea, roșiile decojite apoi se asezonează de mirodenii, se adaugă apa și se închide oala minune. Se lasă la fiert, după ce a început să ”fluiere” cca 30 de minute ;)
Se servește fierbinte cu pâine de casă și murături a la Panacris ( rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/muraturi-panacris-25657.html)