Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa ,...
Curatati si spalati legumele .
Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras .
Sotati usor legumele pregatite .
Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati .
Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa .
Fierbeti la...
Legumele se curata si se spala .
Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in...
Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar .
Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare .
Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu...
Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste .
Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot .
Strecurati zeama si alegeti bucatile de carne de pe oase .
Legumele se curata si se taie marunt dupa...
Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati.
Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute .
Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu...
Morcovul si patrunjelul se taie rondele.
Sunculita si usturoiul se marunteste.
Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi.
Toate se soteaza in putin ulei.
Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati .
Cat fierb legumele se prepara galuste...
Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari.
Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie .
Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati .
Turnati deasupra 3l apa fierbinte ....
Supa clara de pui se da in clocot.
Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama.
Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul.
Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite.
Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de...
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici.
Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt.
Bucatile de peste se spala si se taie cuburi.
Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa.
Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi....
Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.
Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte.
Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati .
Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
Adugati carnatii si...
Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
Legumele se soteaza usor in untura de rata.
Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
Rosiile se...
Curatati si spalati legumele.
Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi.
Morcovii se taie jumatati de rondele.
Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul.
Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....
Se pune supa sa se infierbante.
Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama .
Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert .
Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....
Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .
Scoateti mazarea la decongelat.
Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele .
Carnatul se taie...
Curatati si spalati morcovul si ceapa .
Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui.
Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .
Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....
Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga .
Legumele se curata si se spala .
Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete .
Verdeturile si usturoiul se maruntesc .
Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...
Legumele se curata si se spala .
Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt .
Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati .
Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date .
Se formeaza...
Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene.
Pregatiti porumbul si ciupercile...
Cartofii noi se curata si se taie cubulete.
Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc .
Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul .
Adugati si cartofii si lasati sa se patrunda prin sotare .
Vor avea un gust mai bun si se vor pregati mai repede .
Turnati...
Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm.
Spalati si curatati restul legumelor.
Maruntiti ceapa verde si usturoiul.
Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place.
Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei....
Puneti costita afumata la fiert.
Intre timp curatati, spalati si taiati legumele.
Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii.
Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja.
Adaugati cartofii taiati cuburi de marime...
Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete .
Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece .
Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul .
Trebuie sa punem acum orezul pentru ca restul ingredientelor se prepara termic foarte rapid ....
Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul ,...
Curatati si spalati legumele.
Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele.
Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline.
Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin....
Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .
Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] .
Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda .
Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat...
Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa .
Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului .
Ceapa si morcovul se curata si se spala .
Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa,usturoiul si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric .
Legumele maruntite se soteaza usor in ulei .
Adugati 2 l apa si orezul . Sarati. Puneti si slaninuta taiata feliute...
Legumele se curata si se spala .
Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba .
De la gulie tocati si tulpinile frunzelor . Nu risipiti nimic .
Ceapa se toaca marunt . Ardeiul se taie...
Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa ....
Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc
Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa ,...
Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt
Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati . Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa . Fierbeti la...
Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Legumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert . Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in...
Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare . Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu...
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot . Strecurati zeama si alegeti bucatile de carne de pe oase . Legumele se curata si se taie marunt dupa...
Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna
Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute . Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu...
Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc
Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei. Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati . Cat fierb legumele se prepara galuste...
Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus
Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati . Turnati deasupra 3l apa fierbinte ....
Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris
Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite. Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de...
Supa de somon si stiuca
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa. Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi....
Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana
Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare. Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati . Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa . Adugati carnatii si...
Luscos cu carne de rata
Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar. Rosiile se...
Ciorba cu broccoli si mazare, de post
Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul. Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....
Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana
Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert . Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....
Ciorba de mazare cu carnati unguresti
Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente . Scoateti mazarea la decongelat. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele . Carnatul se taie...
Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan
Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert . Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....
Ciorba de fasole verde cu carne afumata
Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete . Verdeturile si usturoiul se maruntesc . Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...
Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon
Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati . Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date . Se formeaza...
Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene. Pregatiti porumbul si ciupercile...
Ciorba de loboda cu cartofi si iaurt grecesc
Cartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati sa se patrunda prin sotare . Vor avea un gust mai bun si se vor pregati mai repede . Turnati...
Ciorba de pastai fasole galbena lata
Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place. Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei....
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata
Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja. Adaugati cartofii taiati cuburi de marime...
Supa de broccoli cu ciuperci
Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul . Trebuie sa punem acum orezul pentru ca restul ingredientelor se prepara termic foarte rapid ....
Zama aita de fasole verde
Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm . Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul ,...
Ciorba de salau
Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline. Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin....
Ciorba de fasole cu busuioc
Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu . Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] . Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda . Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat...
Ciorba deasa de varza cu costita afumata
Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si morcovul se curata si se spala . Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se...
Supa de spanac cu smantana si slaninuta
Curatati si spalati legumele . Ceapa,usturoiul si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Adugati 2 l apa si orezul . Sarati. Puneti si slaninuta taiata feliute...
Ciorba de gulie
Legumele se curata si se spala . Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba . De la gulie tocati si tulpinile frunzelor . Nu risipiti nimic . Ceapa se toaca marunt . Ardeiul se taie...
Ciorba de miel cu leurda si urzici
Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina . Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa ....