Luscos cu carne de rata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2020 | 3880 vizualizari

 

Luscosul - zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu. Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr tacamuri rata
  • 2 linguri untura rata
  • 2 rosii
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 tija marar
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet mere -optional
  • piper negru macinat
  • sare
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Luscos cu carne de rata:

  1. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
  2. Legumele se soteaza usor in untura de rata.
  3. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
  4. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
  5. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
  6. Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii.
  7. Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea.
  8. Piperati si dregeti ciorba cu smantana.
  9. Sa nu faca cocoloase, smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba.
  10. Gustati, sarati, piperati sau acriti cu putin otet de mere, daca este necesar.
  11. La servire presarati deasupra verdeata.
  12. Serviti alaturi ceapa si ardei iuti.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am avut o rata de casa frumoasa si indopata . Pielea si grasimea se jupoaie si se topesc . Jumarutele se servesc in ceapa sotata . Grasimea se foloseste la gatit sau ca atare pe paine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu afumatura