publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600
Cum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita la fiert in 3 l apa. Intre timp curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi,...
Ciorba cu varza acra si cu virsli, la Multicooker
Legumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza Multicooker-ulpe functia fry. Sotati in putin ulei legumele .Adugati carnaciorii taiati rondele . Turnati...
Supa cu mazare si taitei de orez
Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga. Cand cartoful este aproape patruns, se adauga mazarea si morcovii. Fierbeti 5 minute [ mazarea si...
Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana
Se spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine sticloasa. Adaugati 2 litri de apa si pasta de ardei. Puneti si osul afumat la fiert. Cand...
Ciorbita rapida de purcel
Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul. Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete. Cand...
Supa de creveti in stil asiatic
Curatati si spalati legumele. Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu. Morcovul l-am taiat cu ajutorul spiralizatorului de legume. Cartoful se taie cubulete. Fiert el va da consistenta...
Ciorba de porc cu leustean, mazare si fasole verde
Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului. Curatat si spalati ceapa , cartofii si morcovul. Morcovul l-am spiralat cu ajutorul aparatului de...
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300
Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent. Pentru operativitate folositi apa clocotita cu ajutorul fierbatorului. Curatati si spalati...
Ciorba cu stiuca si peste afumat
Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot . Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase . Curatati si spalati ardeii...
Ciorba de vacuta a la grec
Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati . Se toarna peste legume zeama...
Ciorba cu perisoare de vitel
Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute . Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l...
Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati
Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare . Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei . Cand ceapa devine...
Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles
Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei . Morcovul si patrunjelul se taie cuburi . Adugati legumele fierte...
Winter soup-supa de iarna
Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la temperatura camerei . Cand carnea este aproape fiarta se aduga telina si prazul . Tot acum se pun si...
Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana
Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa . Puneti la fiert pieptul de curcan si...
Ciorba de peste cu dovlecel
Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare . Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama ....
Supa de vitel cu gulie
Se curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja . Taiati patrate gulii . Maruntiti si tulpinile frunzelor . Frunzele se vor aduga la sfarsitul prepararii , pentru prospetime . Se curata ceapa ,...
Supa casei
Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va mai fi necesar sa spumati zeama. Puneti la fiert coada de vitel impreuna cu legumele, sare, piper si...
Supa de curcan cu smantana si linte rosie
Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati usor in ulei legumele . Mai intai ceapa si usturoiul, apoi se pun si radacinoasele . Cand ceapa...
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Ceapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere soricul ia forma unor carlionti . Sotati in ulei incins ceapa si morcovii . Cand ceapa incepe...
Supa cu broccoli, galuste si smantana
Se marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul . Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati. Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele . Maruntiti tulpinile de broccoli . Nu aruncati frunzele si tulpinile de la broccoli . Se taie si...
Zama de cartofi cu moare si jambon afumat
Jambonul se spala si se pune la fiert in zeama de varza . Puneti acum tija de marar uscat . Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul prepararii. Daca se pune la inceput , legumele se vor fierbe foarte greu . Legumele se curata , se...
Supa cu baby spanac si smantana
Curatati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa . Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul s e taie cubulete . Caliti usor ceapa si usturoiul in ulei . Tot acum puneti slaninuta sa-si...
Supa de rosii cu zucchini si galuste de gris
Morcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt si se blendeaza. Puneti rosiile sa se caleasca impreuna cu legumele . Adugati boia de ardei...
Ciorba de curcan cu mazare verde si ciuperci
Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun ciupercile feliate. Sarati. Cand aceste ingrediente sunt fierte se pune mazarea verde boabe....
Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt
Carnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei ceapa, morcovii si ardeii . Sarati . Adaugati guliile , carnea si cimbrisorul tocat . Carnea...
Sopa de peixe -supa de peste portugheza
Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase . Este recomandat blendarea acestui,, bulion "'-zeama de peste . Eu nu am blendat pentru ca prin...
Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii. Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai...
Ciorba de perisoare cu leustean
Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se curata , se spala si se taie grosier . Ceapa , morcovii si telina se maruntesc cu ajutorul robotului...
Ciorba taraneasca de purcel
Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa. Sarati si puneti si fasolea verdela fiert. Dupa 20 minute cand radacinoasele sunt patrunse,...