Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 1 Mar 2021 | 2979 vizualizari

 

 Mai dorim si alte gusturi, mai schimbam cate ceva. De data aceasta am poftit la ciorba de gulii. Bineinteles daca am avut afumatura buna de porc, preparata in casa, am profitat de oportunitate :D

 

INGREDIENTE

  • 1 buc mare de afumatura de casa cu is -700 gr
  • 2 gulii cu frunze
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei mic galben
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri otet mere
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija marar uscat
  • piper negru macinat
  • Galuste Din 3oua+1 lingura cu varf untura proaspata + 7 linguri faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gulii cu smantana si afumatura:

  1. Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar .
  2. Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare .
  3. Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu este nevoie de oparire .
  4. Ceapa se taie cubulete . Ardei de asemenea se taie patratele .
  5. Morcovul se taie rondele .
  6. Eu am folosit pentru taierea morcovului un cutit ondulat [ care se foloseste la taierea branzeturilor ].
  7. Puneti la sotat ardeiul si ceapa . Adaugati morcovul .
  8. Acest amestec se transfera in oala in care fierbe afumatura [ cam dupa 30 minute .Adugati tija de marar
  9. Lasati la sa se patrunda morcovul [ 10 minute ] adugati gulia taiata cubulete si tijele taiate marunt .
  10. Intre timp preparati  galuste din ouale batute spuma in care s-a incorporat untura moale si faina + putina sare .
  11. Cu ajutorul unei linguri puneti galustele in ciorba ce fierbe domol .
  12. In 10 minute se pot pune si frunzele guliei taiate fideluta .
  13. Gustati daca este sarata ciorba si dregeti gustul cu piper si putin otet de mere .
  14. Opriti focul si lasati galustelsa se infoaie .
  15. Serviti smantana dupa dorinta .
  16. Ciorba a fost atat de gustoasa incat noi am pus doar la a doua servire smantana >
  17. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Tijele si frunzele guliilor contin multe vitamine. Nu se arunca !!! Se taie marunt si se pun si ele in ciorba.

2

Daca este sezon, folositi marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu mangold si costite de porc