Ciupercile Pleurotus Ostreatus sunt acum usor accsebile in comert in varianta de cultura. Ele se mai regasesc si si in natura sub denumirea de ,, pastrav de fag".
Pe langa gustul placut dulceag pleurotisul aduce si importante beneficii pentru sanatate: https://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.
Cu ajutorul acestor gustoase ciuperci se obtine rapid o ciorba asemantoare cu cea de burta, cu deosebirea ca este mai usor digerabila si acceptata si de copii sau persoane la dieta.
1
Nu este nevoie sa opariti ciupercile initial daca ele sunt curate . Aceasta operatiune se face cu ciupercile care sunt cu impuritati , culese de pe suport de iarba uscat , frunze sau paie .
2
Alegeti ciuperci curate, cu culoare uniforma si deschisa , cat mai aproape de alb .
3
Nu este o problema daca ciupercile pleurotis sunt usor gri . Exista diverse soiuri de la brun la rosiatic si roz .
4
Daca doriti o varianta mai light reduceti cantitatea de ulei si inlocuiti smantana cu iaurt .