Ciorba de fasole cu busuioc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2020 | 2777 vizualizari

 

   Ciorba de fasole boabe  este pe placul tuturor.  Eu o prepar cand vreau sa ma pun bine cu consortul :D  De data aceasta, ciorba a fost fara  carne , doar zeama in care a fiert ciolanul. Cu acesta am preparat ciolan cu cartofi.  Diferenta a fost data de folosirea busuiocului. Asta din prea mare viteza, credeam ca este cimbru :D  Dintr-o gresala am experimentat si degustat ciorba de fasole cu un gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 l zeama in care a fiert impreuna cu ciolanul
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 bucatica praz verde
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta ardei cu telina- conserva proprie
  • 1 lingurita ardei iute tocat-conserva proprie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit-seminte si frunze
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • bulion de rosiii -optional
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu busuioc:

  1.  Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .
  2.  Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] .
  3. Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda .
  4. Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coaja acesteia sa se  fiarba mai repede .
  5. Acum fasolea se pune la fiert cu multa apa , impreuna cu ciolanul afumat .
  6. Nu se sareaza !!!! S-ar putea sa fie suficienta sarea eliberata de afumatura .
  7. Se curata , spala si se toaca ceapa ,rosia, ardeii si prazul .
  8.  Cand fasolea este aproape fiarta se scoate ciolanul din zeama si se aduga legumele tocate .
  9. Tot acum puneti in oala si pastele de ardei si busuiocul .
  10. Fierbeti  pana va place consistenta fasolei . Eu de data aceasta am lasat sa fie mai fiarta , mai cremoasa .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Daca doriti gust mai acrisor , acriti cu bulion de rosii
  13. Presarati patrunjel verde pe deasupra ciorbei , la servire .
  14. Serviti ciorba de fasole boabe cu busuioc insotita de ceapa rosie .
  15.        Pofta buna !!!
  16.  

TIPS-URI

1

Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coja acesteia sa se fiarba mai repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

09.05.2020, 19:59

M-ai făcut să poftesc la o mâncare de fasole, că de mult n-am mai făcut!

Panacris 1

09.05.2020, 20:36

Da, un pic mai aromată!

dantes 1

13.05.2020, 10:12

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole (Minestra)