Ciorba de fasole verde cu carne afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Dec 2020 | 2728 vizualizari

 

 Cum iarna nu-i ca vara si ziua ca noaptea , asemenea ciorbele mele sunt diverse . De data aceasta am folosit ca ingredient diferit , pastarnacul . Nu sunt fan-pastarnac pentru ca imprumuta  un gust dulceag mancarii . De data aceasta s-a completat in mod fericit cu morcovii de la soacra [ ea are un soi ce-l cultiva de mult timp si nu sunt dulci ].

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde - de sera
  • 500 gr carne porc afumata -de casa
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina verde
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 legtura mica patrunjel verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa verde
  • 1 pahar suc rosii
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu carne afumata:

  1. Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete .
  4. Verdeturile si usturoiul se maruntesc .
  5. Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de rondele .
  6. Toate verdeturile si legumele se soteaza in ulei .
  7. Cand legumele incep sa se inmoaie , se toarna deasupra sucul de rosii . Lasati sa fiarba inabusit 10 minute .
  8. De obicei bulionul se pune la sfarsit pentru ca legumele sa se patrunda usor .Daca procedati astfel  nu veti avea probleme cu fierberea legumelor .
  9. Transferati legumele cu bulion in oala in care fierbe carnea . Adugati fasolea verde curatat si rupta bucatele .
  10. Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .
  11. Adugati foaia de dafin si cimbrul . Fierbeti o ora sub capac. la foc mediu .
  12. Gustati legumele daca sunt patrunse . Sarati daca este nevoie . Piparati.
  13. La servire presarati ,, ceva verde [ceapa ,patrunjel , telina ]" deasupra , pentru aspect.
  14. Doritorii pot aduga smantana sau iaurt dupa pofta .Serviti alaturat ceapa , ardei ,ardei dulce .
  15. Ciorba astfel pregatita a fost atat de gustoasa incat eu nu am mai dorit smantana .

TIPS-URI

1

Toate ingredientele inafara de fasole , ulei , piper si sare sunt obtinute sau cultivate in gospodaria .

2

Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

abstract01 1

08.12.2020, 00:01

buna, buna

cristinutanicolita 1

08.12.2020, 21:29

Tare bună!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:03

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie