Ciorba de miel cu leurda si urzici

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2020 | 3571 vizualizari

 

 O ciorbita buna de sezon, plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 3 morcovi
  • 3 cepe rosii mici
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet mere
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 legatura leurda
  • 2 maini de urzici tinere
  • 3 fire leustean verde
  • 4 linguri orez
  • 1 pahar smantana grasa
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu leurda si urzici:

  1. Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
  2. Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
  3. Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
  4. Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa .
  5. Puneti in oala la fiert si capul de miel,foaia de dafin si pasta de ardei iuti .Sarati .
  6. Trebuie sa fiarba bine cam o ora . Puneti la fiert leusteanul tocat marunt.
  7. Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .
  8. Capul de miel fiert se desface si se scoate creierul si limba mielului . Limba se feliaza .
  9. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .
  10. Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .
  11. Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate
  12. Dregeti ciorba cu smantana si o acriti cu zeama de lamaie . Piparati .
  13. La sfarsit se pune leurda tocata si frunzulitele tinere de urzici .
  14. Eu am pus doar frunzele  tinere de urzici, curatate de pe tije .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .

2

Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .

3

Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate.

4

Daca a avut loc impreunatul oilor , smantna se poate inlocui cu jintuiala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda