Osul se sparge in doua , se spala si se pune la fiert in apa multa cu sare . Dupa ce da in clocot se arunca o apa si se inlocuieste cu alti 3 l apa sarata .
Legumele se curata , se spala si se taie cuburi . Se pun si legumele in oala.
Dupa 30 min se incearca morcovul care este...
Curatati si spalati legumele .
Caliti usor ceapa tocata si morcovul feliat .
Puneti in deasupra 3 l apa si fasolea rupta bucati + jumatate din verdeata tocata , sare si bopia rosie de ardei .
Fierbeti cam 30 minute. Verificati daca legumele sunt fierte [...
Am amestecat branza cu ou , merisoare , zahar vaniliat , zahar si putina sare .
Am impartit o foie de placinta in patratele egale si am pus umplutura de branza formand pachetele gen branzoici .
Am pus pachetele in tava cu folie de hartie si le-am uns cu lapte cu ajutorul...
Am feliat friptura , ceapa ,. usturoiul , zuchini si le-am prajit usor 2-3minute in ulei .[ doar atat cat sa fraternizeze gusturile si aromele ].
Am mai pus si rozmarin pentru ca gratarul de vitel avuse in marinata rozmarin . M-am gandit sa mentin si sa intesific aroma ....
Prajiti usor in ulei ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ]
Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate .
Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana aceasta e...
Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .
Amestecati-o carnea de vita cu ou , sare , pesmet , lapte , ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu...
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul .
Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar.
Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum .
Dupa o ora...
Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut .
Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar .
Se...
Pastele se fierb 6-7 minute respectand indicatiile de pe ambalaj .
Caliti ceapa curatata si tocata in ulei , adaugati si muschiuletul feliat, ardeiul Kapia cubulete si rrosiile tocate . Prajiti3-4 min . Nu sarati , in general Afumaturile sunt sarate suficient , mai ales vara .
Serviti...
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.
Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .
Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu oua , sare si gris .
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .
Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si...
Caracatita se da un clocot [10 min ] intr-un litru apa cu 100 ml otet.
Caliti usor in ulei usturoiul si ardeiul rosu taiat julien .
Adaugati caracatita oparita si midiile decongelate si le mai tineti maximum 10 minute pe foc mic . Stoarceti zeama de la o lamaie .
Sarati , piparati...
Se spala fructele .
Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .
Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .
Se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi .
Se pun fructele la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti ....
Frunzele de rucola spalate si zvantate le-am rupt cu mana si le-am amestecat cu ulei , otet balsamic , zeama lamaie ,miez de migdale , sare si piper dupa gust.
La sfarsit se pun si capsunile spalate si curatate de codita, intregi .Daca sunt mai mari capsunile pot fi taiate...
Se amesteca toate ingredientele bine .
Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins .
Scoateti pe servet de hartie absorbant .
Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .
Legumele se curata si se spala .
Se pune la fiert in oala sub presiune carnea si telina taiata cuburi , morcovii rondele ceapa isi usturoiul [ la care s-au taiat mustatile ] intregi , sare piper si foaia de dafin .
Se fixeaza capacul si se fierbe la foc mare pana incepe sa fluiere...
Stiuca curatata si spalata si increstata sin loc in loc ,se sareaza din timp si se stropeste cu zeama de lamaie .
Se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta insotita de rosii feliate si leurda taiat marunt .
Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor la foc mic 30 minute ....
Dulceata de capsuni reteta
Am spalat si curatat capsunile pe care am presarat jumatate din cantitatea de zahar .
Am lasat sa se odihneasca peste noapte si a doua zi am fiert capsunile intr-o oala cu pereti non-aderenti .
In timpul fierberii am adaugat busuiocul verde .[ maximum 30...
Varza se taie fideluta si se caleste usor in ulei + sare + foaie de dafin .
Adaugati 1 fir de marar si cimbrisorul taiat si piper negru prospat macinat.
Fierbeti pastele in multa apa sarata , le scurgeti si le serviti impreuna cu varza calita si rosii .
Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand .
Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati .
Asezonati cu piper si tarhon verde maruntit .
Serviti preparatul cald .
Eu...
Pestele asezat in tava de teflon se sareaza si se pipareaza , se stropeste cu ulei de masline .
Pe fiecare felie de salau se pune o felie de rosie , din loc in loc se punsperturi de lamaie si se presara cu salvie taiat marunt.
Dati la cuptor 10 minute sub folie de aluminiu si...
Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii.
Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul .
Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit .
Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...
Pastravul curatat se sareaza si se condimenteazainterior-exterior cu piper si cimbrisor , se unge cu ulei si se stropeste cu lamaie si se lasa la rece 30 min .
Se prajeste in ulei incins si serveste cald cu lamie patrujel si rosii .
Serviti garnitura preferata sau ...
Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul .
Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati .
Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa .
Este gata cand legumele au format un sos ....
- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic .
-Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii.
- Nu e nevoie sa fiarba mai mult de...
-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta .
-Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt....
Spalati si portionati pestele pe care il sarati piparati si stropiti cu zeama de lamaie .
Ungeti somnul cu mustar si-l tavaliti in pesmet amestecat cu parmezan si pasta de ardei .
Prajiti in ulei incins si-l scoateti pe servetel absorbant.
Serviti cu garnitura de morcovi tineri...
Portionati spalati cotletul de miel
Prajiti in untura pana devine rumen .
Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei .
Inabusiti sub capac adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa .
Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .
Amestecati uleiul ceapa , otetul balsamic si mustarul .
Taiati ardeiul rosu , rupeti salata creata .
Adaugati restul ingredientelor si amestecati .
Taiati pestele afumat felii si amestecati usor .
Pofta buna !!!
Ciorba taraneasca cu os si galuste
Osul se sparge in doua , se spala si se pune la fiert in apa multa cu sare . Dupa ce da in clocot se arunca o apa si se inlocuieste cu alti 3 l apa sarata . Legumele se curata , se spala si se taie cuburi . Se pun si legumele in oala. Dupa 30 min se incearca morcovul care este...
Supa de fasole verde lata
Curatati si spalati legumele . Caliti usor ceapa tocata si morcovul feliat . Puneti in deasupra 3 l apa si fasolea rupta bucati + jumatate din verdeata tocata , sare si bopia rosie de ardei . Fierbeti cam 30 minute. Verificati daca legumele sunt fierte [...
Pachetele cu branza si merisoare , cu capsuni .
Am amestecat branza cu ou , merisoare , zahar vaniliat , zahar si putina sare . Am impartit o foie de placinta in patratele egale si am pus umplutura de branza formand pachetele gen branzoici . Am pus pachetele in tava cu folie de hartie si le-am uns cu lapte cu ajutorul...
Creste di gallo de a doua zi
Am feliat friptura , ceapa ,. usturoiul , zuchini si le-am prajit usor 2-3minute in ulei .[ doar atat cat sa fraternizeze gusturile si aromele ]. Am mai pus si rozmarin pentru ca gratarul de vitel avuse in marinata rozmarin . M-am gandit sa mentin si sa intesific aroma ....
Mazare verde cu carnaciori
Prajiti usor in ulei ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ] Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate . Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana aceasta e...
Salata de ceapa cu bilute de carne
Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica . Amestecati-o carnea de vita cu ou , sare , pesmet , lapte , ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu...
Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul . Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar. Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum . Dupa o ora...
Ciuperci "La vache qui rit"
Prajiti carnaciori rondele in ulei pana devin crocanti . Adugati si usturoiul verde tocat , kapia cubulete, amestecand 1-2 min . Adaugati smantana ., 100 ml apa ,ciupercile, cimbrul si rozmarinul . Fierbeti 5 minute apoi puneti triunghiurile de branzica topita amestecand...
Snitele rulate
Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut . Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar . Se...
Parpadelle cu muschiulet afumat
Pastele se fierb 6-7 minute respectand indicatiile de pe ambalaj . Caliti ceapa curatata si tocata in ulei , adaugati si muschiuletul feliat, ardeiul Kapia cubulete si rrosiile tocate . Prajiti3-4 min . Nu sarati , in general Afumaturile sunt sarate suficient , mai ales vara . Serviti...
Ardei umpluti in sos de tarhon
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat. Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus . Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...
Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese
Reteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu oua , sare si gris . Puneti la fiert o oala cu 3 l apa . Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si...
Scoici si caracatita
Caracatita se da un clocot [10 min ] intr-un litru apa cu 100 ml otet. Caliti usor in ulei usturoiul si ardeiul rosu taiat julien . Adaugati caracatita oparita si midiile decongelate si le mai tineti maximum 10 minute pe foc mic . Stoarceti zeama de la o lamaie . Sarati , piparati...
Gem de caise si cirese
Se spala fructele . Caisele se curata de samburi si se taie sferturi . Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar . Se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi . Se pun fructele la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti ....
Salata de rucola cu capsuni si migdale
Frunzele de rucola spalate si zvantate le-am rupt cu mana si le-am amestecat cu ulei , otet balsamic , zeama lamaie ,miez de migdale , sare si piper dupa gust. La sfarsit se pun si capsunile spalate si curatate de codita, intregi .Daca sunt mai mari capsunile pot fi taiate...
Chiftelute cu ardei si cimbru
Se amesteca toate ingredientele bine . Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant . Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .
Supa de vita cu galuste de gris
Legumele se curata si se spala . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea si telina taiata cuburi , morcovii rondele ceapa isi usturoiul [ la care s-au taiat mustatile ] intregi , sare piper si foaia de dafin . Se fixeaza capacul si se fierbe la foc mare pana incepe sa fluiere...
Coada de stiuca cu rosii si leurda
Stiuca curatata si spalata si increstata sin loc in loc ,se sareaza din timp si se stropeste cu zeama de lamaie . Se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta insotita de rosii feliate si leurda taiat marunt . Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor la foc mic 30 minute ....
Dulceata de capsuni reteta cu busuioc
Dulceata de capsuni reteta Am spalat si curatat capsunile pe care am presarat jumatate din cantitatea de zahar . Am lasat sa se odihneasca peste noapte si a doua zi am fiert capsunile intr-o oala cu pereti non-aderenti . In timpul fierberii am adaugat busuiocul verde .[ maximum 30...
Varza calita cu paste[ mafaldine]
Varza se taie fideluta si se caleste usor in ulei + sare + foaie de dafin . Adaugati 1 fir de marar si cimbrisorul taiat si piper negru prospat macinat. Fierbeti pastele in multa apa sarata , le scurgeti si le serviti impreuna cu varza calita si rosii .
Costita de miel cu ceapa si tarhon
Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati . Asezonati cu piper si tarhon verde maruntit . Serviti preparatul cald . Eu...
Salau cu rosii si salvie
Pestele asezat in tava de teflon se sareaza si se pipareaza , se stropeste cu ulei de masline . Pe fiecare felie de salau se pune o felie de rosie , din loc in loc se punsperturi de lamaie si se presara cu salvie taiat marunt. Dati la cuptor 10 minute sub folie de aluminiu si...
Papricas cu piept de pui si mazare verde
Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii. Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul . Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit . Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...
Pastrav cu lamaie si cimbrisor
Pastravul curatat se sareaza si se condimenteazainterior-exterior cu piper si cimbrisor , se unge cu ulei si se stropeste cu lamaie si se lasa la rece 30 min . Se prajeste in ulei incins si serveste cald cu lamie patrujel si rosii . Serviti garnitura preferata sau ...
Tocanita de vitel cu orez
Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul . Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati . Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa . Este gata cand legumele au format un sos ....
Tocanita cu bureti de roua
- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic . -Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii. - Nu e nevoie sa fiarba mai mult de...
Brocoli si conopida cu sunca la tava
-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta . -Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt....
Somn file cu morcovi
Spalati si portionati pestele pe care il sarati piparati si stropiti cu zeama de lamaie . Ungeti somnul cu mustar si-l tavaliti in pesmet amestecat cu parmezan si pasta de ardei . Prajiti in ulei incins si-l scoateti pe servetel absorbant. Serviti cu garnitura de morcovi tineri...
Papricas de miel cu smantana
Portionati spalati cotletul de miel Prajiti in untura pana devine rumen . Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei . Inabusiti sub capac adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa . Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .
Salata cu hering afumat, ceapa murata si cartofi noi
Amestecati uleiul ceapa , otetul balsamic si mustarul . Taiati ardeiul rosu , rupeti salata creata . Adaugati restul ingredientelor si amestecati . Taiati pestele afumat felii si amestecati usor . Pofta buna !!!