- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 dovlecel mic
- 1 cartof mare
- 2 rosii
- 3 linguri mazare
- 200 gr telina
- 1 os mare de porc
- sare
- 2 oua
- 4-5 linguri faina alba
- patrunjel verde
- leustean verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu os si galuste:
- Osul se sparge in doua , se spala si se pune la fiert in apa multa cu sare . Dupa ce da in clocot se arunca o apa si se inlocuieste cu alti 3 l apa sarata .
- Legumele se curata , se spala si se taie cuburi . Se pun si legumele in oala.
- Dupa 30 min se incearca morcovul care este mai dens si se fierbe mai greu , daca acesta e fiert si restul sunt .
- Se amesteca 2 oua batute spuma cu faina alba si putina sare , sa fie ca o smantana foarte groasa si se pun in oala clocotinda galuscute mici sa curga printr-o palnie . Se mai fierb 5 minute .
- ccorba se serveste cu verdeata tocata si ardei iute .
TIPS-URI
1
Daca doriti mai acra puteti drege gustul cu zeama de lamaie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu os si galuste" nu uita sa-i faci un review.