Ardei umpluti in sos de tarhon

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 1 Aug 2012 | 4283 vizualizari

 

Mereu sunt amatoare de noi experiente culinare . Am facut ardei umpluti scazuti si cum mi-a cazut ochii pe tarhon mi-am zis ,, e verde si merge frumos la culoare in sos .
Rezultatul a fost cu mult peste asteptari .Cu siguranta ca voi mai folosi tarhonul la ardei umpluti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei diferite culori
  • 600 gr carne tocata porc + vita
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 linguri tarhon verde tocat
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 buc telina[150 gr]
  • 200 ml smantana light
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de tarhon:

Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.

Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .

Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu rol: faina face "priza" intre ardei si carne, ardeiul va fi mai dulce si gustos prin prajire)

Scoateti ardeii pe o farfurie si in ulei caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina razuite .Asezati ardeii peste legumele calite in cratita , puneti 2 cani de apa si fierbeti inabusit  sub capac 20 min .

Amestecati smantana pentru omogenizare cu  putin sos cald de legume , adaugati tarhonul si patrunjelul tocate si le turnati peste ardei . Mai  lasati 5 minute si serviti .

TIPS-URI

1

Ardeii curatati de seminte ii pudrati pe interior cu faina alba , ii umpleti cu amestecul de carne si ii prajiti la foc mic in ulei . Impuscati doi iepuri dintr-o lovitura : faina face "priza" si fixeaza amestecul in ardei , iar acestia vor fi mai dulci si mai gustosi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei scazuti cu sos de rosii