Pentru ca fasolea boabe fierbe mai greu si mai mult , pe asa caldura am ales sa o prepar la Kukta[ oala sub presiune ]. Oala sub presiune este un aliat de nadejde pe caldura sau daca trebuie sa prepari unele alimente indelungat [ beneficiu dublu , mai putina caldura si consum redus de energie ]
Simplu si gustos .
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul .
Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar.
Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum .
Dupa o ora puneti oala in chiuveta , lasati sa curga apa rece , deschideti dispozitivul pentru aburi (in aceasta ordine). Cand nu mai ies aburi prin dispozitiv puteti scoate capacul .
Serviti asezonat cu verdeata si bineinteles cu ceapa si ardei iute .
Nu e nici ciorba , nici iahnie dar e buna .