Legumele se curata sii se spala .
Ceapa, morcovul ,rosia ,tocate se pun la fiert in 2-3 l apa .
Cand sunt patrunsi morcovii se adauga fasolea din borcan scursa si carnaciorul taiat felii.
Mai dati un clocot si asezonati dupa gust cu sare , smantana si verdeata .
Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati .
Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust .
Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai .
Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...
Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min .
Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. .
In maximum 20 minute ciorba este gata .
Scoateti capul de peste pe care doritori il puteti "piguli"...
- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin .
- Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...
-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente .
- Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa .
-Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas...
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.
-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .
-Impartiti in...
Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata peste dovlecei .
Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .
Turnati...
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa.
Aruncati in ea morcovi spalati si ,, rondelati '':D, + kaizerul feliute si prazul taiat marunt .
Dupa 10 minute puneti brocoli si conopida si mai fierbeti inca vreao 10.
Omogenizati iaurtul cu zeama calduta si il turnati in supa .
Serviti ...
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie
Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei .
Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .
Se presara...
Se spala salatele .Se curata si se spala ridichile si rosiile .
Se scurge lichidul de pe boabele de porumb .
Se amesteca rucola , salata , porumbul cu 2 oua taiate marunt , rosii si jumatate din cascaval taiat cuburi .
Se asezoneaza cu sare , piper , zeama de lamaie si ulei de masline ....
Curatati , spalati ,portionati, sarati crapul pe care il stropiti cu zeama de lamaie.
Amestecati pesmetul cu parmezan , sare , piper , pasta Kapia , usturoi si patrunjel tocat . Adaugati la pesmet si putin ulei pana arata ca un nisip umed
Treceti bucatile de peste prin faina alba , ou...
Curatati si spalati ciupercile .Ungeti-le cu ulei .
Tocati coditele ciupercilor , prosciuto , usturoiul si rozmarinul si le amestecati cu smantana , sare si piper .
Cu aceasta compozitie umpleti ciupercile pe care le dati la cuptor timp de 15 minute[ asezate pe hartie de copt ] ....
Curatati si spalati legumele .
Puneti la fiert in apa cu sare, osul de vita spart , burta , morcovul , telina ardeiul rosu-maruntit ,si ceapa.[ eu am folosit oala sub presiune
Dupa 40 min . scoateti capacul cu grija .
Cu o paleta pescuiti osul , ceapa , telina si...
Pastele se pregatesc urmand instructiunile de pe pachet .
Carnea se taie fasii si se prajeste usor in ulei se adauga mazarea fiarta + usturoi, ceapa rondele si sare .
Se adauga smantana si jumatate din parmezan ,amestecand usor .
Serviti pastele cu sos asezonate cu piper , patrunjel...
Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei .
Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui .
Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta .
Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie .
La sfarsit adaugati salatica .
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .
A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate .
in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3...
Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata .
Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc .
Presarati condimentele , piperul , sarea ,...
Amestecati uleiul , iaurtul ,zeama de lamaie , sarea si sosul de soia intr-un vas .
Deschideti si scurgeti de lichid tonul si porumbul . Puneti in vas .
Spalati legumele . Taiati ardeiul si prazul patrate mai marisoare , ardeiul iute rondele , salata fasii .
Amestecati totul si...
Aranjati pe platouri ingredientele feliate-portionate dupa imaginatie si preferinte.
Incercati sa intercalati sortimentele si culorile pentru o imagine de ansamblu reusita [ cascaval- mezel , culori inchise- culori deschise ]
Cele mai reusite aranjamente sunt cele liniare ,diagonala, sub...
Curatati si spalati legumele .
Caliti usor in ulei ceapa tocata marunt , prazul rondele si telina cuburi .
Adugati pasta de ardei si cea de rosii. Amestecati si puneti mazarea si apa cat sa o acopere .
Fierbeti sub capac cu adaus de sare si zahar + tija de marar .
Rondelele de crap spalate se amesteca intr-un bol mare cu zeama de lamaie , uleiul de masline sare si boiaua rosie .
Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 30 min .[ este gata cand incepe sa se rumeneasca ]
Intre timp amestecati ingredientele...
Spalati carnea si o taiati cuburi .
Curatati si spalati legumele .Taiatil-e cubulete .
Puneti totul la fiert in 3-4 l apa sarata.[eu am fiert in oala sub presiune 30 min]
La sfarsitul fieberii adaugati bulionul si serviti asezonata cu patrunjel verde
Fierbeti fasolea verde conform instructiunilor .Scurgeti lichidul dupa fierbere .
Prajiti carnaciorul taiat rondele in tigaie teflonata[ recomandabil fara ulei]
Dupa racire,fasiolea si carnaciorul se amesteca cu restul ingredientelor .Salata este mai gustoasa si mai racoroasa dupa ce...
Ceapa si kapia spalate si curatate le mixati cu robotul de bucatarie .
Intr-o cratita non-aderenta [ tefal ] prajiti in ulei muschiuletul sarat bucata intreaga pana se rumeneste .Aceasta operatiune va ajuta la pastrarea suculentei carnii in interior .
Adaugati pasta...
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min .
Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .
Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o...
Curatati si spalati legumele .
Caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina taiate cuburi .
Adaugati 3-4 l apa .Sarati .
Amestecati ingredientele ptr. perisoare .Formati perisoare cat mai mici [ daca aveti rabdare ], pe care le puneti la fiert cand morcovul este aproape...
Crapul curatat si spalat se ,, maseaza '' cu un mix format din ulei , sare , piper , menta si zeama unei lamai .
Se lasa la rece minimum o ora.Se impaneaza cu bucatele de usturoi curatat .
Se da la cuptor 30 min , foc mediu , pana devine rumen.
Serviti decorat cu lamie , limeta ,...
Fierbeti pastele in apa sarata conform indiicatiilor de pe pachet .
Caliti usor carnatul rondele , prazul, ardeiul tocat + pasta de kapia . Atentie , nu mai este nevoie de sare exista suficienta in carnati si pasta de ardei !!!
Intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt ...
Opariti osul afumat cu apa clocotita .
Curatati si spalati legumele si le taiati cuburi.
Caliti usor in ulei ceapa tocata si morcovul , telina , cartoful .
Adaugati boia , sare si rosiile tocate marunt .
Fierbeti cu 4 l apa + osul afumat . Cand morcovii sunt fierti puneti...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei .
Se adauga 4 l apa si se fierb 30 min , verificand daca toate ingredientele sunt patrunse .
Puneti gogosarul taiat marunt....
Supa de fasole verde cu carnati
Legumele se curata sii se spala . Ceapa, morcovul ,rosia ,tocate se pun la fiert in 2-3 l apa . Cand sunt patrunsi morcovii se adauga fasolea din borcan scursa si carnaciorul taiat felii. Mai dati un clocot si asezonati dupa gust cu sare , smantana si verdeata .
Piept de pui in crusta de malai
Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati . Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust . Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai . Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...
Ciorba cu stiuca
Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20 minute ciorba este gata . Scoateti capul de peste pe care doritori il puteti "piguli"...
Rinichi in prosciutto cu ceapa rosie .
- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin . - Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...
Platica cu ceapa si capere
-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente . - Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa . -Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas...
Sarmalute mixte
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose. -Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri . -Impartiti in...
Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)
Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata peste dovlecei . Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare . Turnati...
Supa de brocoli mix
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa. Aruncati in ea morcovi spalati si ,, rondelati '':D, + kaizerul feliute si prazul taiat marunt . Dupa 10 minute puneti brocoli si conopida si mai fierbeti inca vreao 10. Omogenizati iaurtul cu zeama calduta si il turnati in supa . Serviti ...
Friptura de miel la tava
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei . Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii . Se presara...
Salata cu rucola ou si cascaval afumat
Se spala salatele .Se curata si se spala ridichile si rosiile . Se scurge lichidul de pe boabele de porumb . Se amesteca rucola , salata , porumbul cu 2 oua taiate marunt , rosii si jumatate din cascaval taiat cuburi . Se asezoneaza cu sare , piper , zeama de lamaie si ulei de masline ....
Crap in pesmet a la italiano
Curatati , spalati ,portionati, sarati crapul pe care il stropiti cu zeama de lamaie. Amestecati pesmetul cu parmezan , sare , piper , pasta Kapia , usturoi si patrunjel tocat . Adaugati la pesmet si putin ulei pana arata ca un nisip umed Treceti bucatile de peste prin faina alba , ou...
Ciuperci la cuptor cu miez de lapte
Curatati si spalati ciupercile .Ungeti-le cu ulei . Tocati coditele ciupercilor , prosciuto , usturoiul si rozmarinul si le amestecati cu smantana , sare si piper . Cu aceasta compozitie umpleti ciupercile pe care le dati la cuptor timp de 15 minute[ asezate pe hartie de copt ] ....
Ciorba de burta light
Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in apa cu sare, osul de vita spart , burta , morcovul , telina ardeiul rosu-maruntit ,si ceapa.[ eu am folosit oala sub presiune Dupa 40 min . scoateti capacul cu grija . Cu o paleta pescuiti osul , ceapa , telina si...
Paste cu mazare si sos alb
Pastele se pregatesc urmand instructiunile de pe pachet . Carnea se taie fasii si se prajeste usor in ulei se adauga mazarea fiarta + usturoi, ceapa rondele si sare . Se adauga smantana si jumatate din parmezan ,amestecand usor . Serviti pastele cu sos asezonate cu piper , patrunjel...
Ciorba de pui cu salatica [ untisor]
Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei . Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui . Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta . Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie . La sfarsit adaugati salatica .
Ceapa murata in otet
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie . A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate . in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3...
Cotlet de porc la cuptor cu salvie, galbenele , usturoi si rosii
Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc . Presarati condimentele , piperul , sarea ,...
Salata cu ton cu iaurt
Amestecati uleiul , iaurtul ,zeama de lamaie , sarea si sosul de soia intr-un vas . Deschideti si scurgeti de lichid tonul si porumbul . Puneti in vas . Spalati legumele . Taiati ardeiul si prazul patrate mai marisoare , ardeiul iute rondele , salata fasii . Amestecati totul si...
Platou cu aperitive reci
Aranjati pe platouri ingredientele feliate-portionate dupa imaginatie si preferinte. Incercati sa intercalati sortimentele si culorile pentru o imagine de ansamblu reusita [ cascaval- mezel , culori inchise- culori deschise ] Cele mai reusite aranjamente sunt cele liniare ,diagonala, sub...
Mancare de mazare verde cu praz si telina
Curatati si spalati legumele . Caliti usor in ulei ceapa tocata marunt , prazul rondele si telina cuburi . Adugati pasta de ardei si cea de rosii. Amestecati si puneti mazarea si apa cat sa o acopere . Fierbeti sub capac cu adaus de sare si zahar + tija de marar .
Crap cu sos quark picant
Rondelele de crap spalate se amesteca intr-un bol mare cu zeama de lamaie , uleiul de masline sare si boiaua rosie . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 30 min .[ este gata cand incepe sa se rumeneasca ] Intre timp amestecati ingredientele...
Ciorba taraneasca de porc cu mazare si dovlecel
Spalati carnea si o taiati cuburi . Curatati si spalati legumele .Taiatil-e cubulete . Puneti totul la fiert in 3-4 l apa sarata.[eu am fiert in oala sub presiune 30 min] La sfarsitul fieberii adaugati bulionul si serviti asezonata cu patrunjel verde
Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori
Fierbeti fasolea verde conform instructiunilor .Scurgeti lichidul dupa fierbere . Prajiti carnaciorul taiat rondele in tigaie teflonata[ recomandabil fara ulei] Dupa racire,fasiolea si carnaciorul se amesteca cu restul ingredientelor .Salata este mai gustoasa si mai racoroasa dupa ce...
Paste cu muschiulet si busuioc
Ceapa si kapia spalate si curatate le mixati cu robotul de bucatarie . Intr-o cratita non-aderenta [ tefal ] prajiti in ulei muschiuletul sarat bucata intreaga pana se rumeneste .Aceasta operatiune va ajuta la pastrarea suculentei carnii in interior . Adaugati pasta...
Varza a la Turda (la vas roman)
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min . Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia . Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o...
Ciorba cu perisoare de pui
Curatati si spalati legumele . Caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina taiate cuburi . Adaugati 3-4 l apa .Sarati . Amestecati ingredientele ptr. perisoare .Formati perisoare cat mai mici [ daca aveti rabdare ], pe care le puneti la fiert cand morcovul este aproape...
Crap cu menta si lamaie
Crapul curatat si spalat se ,, maseaza '' cu un mix format din ulei , sare , piper , menta si zeama unei lamai . Se lasa la rece minimum o ora.Se impaneaza cu bucatele de usturoi curatat . Se da la cuptor 30 min , foc mediu , pana devine rumen. Serviti decorat cu lamie , limeta ,...
Taitei ondulati gratinati
Fierbeti pastele in apa sarata conform indiicatiilor de pe pachet . Caliti usor carnatul rondele , prazul, ardeiul tocat + pasta de kapia . Atentie , nu mai este nevoie de sare exista suficienta in carnati si pasta de ardei !!! Intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt ...
Supa de rosii cu galuste de gris
Opariti osul afumat cu apa clocotita . Curatati si spalati legumele si le taiati cuburi. Caliti usor in ulei ceapa tocata si morcovul , telina , cartoful . Adaugati boia , sare si rosiile tocate marunt . Fierbeti cu 4 l apa + osul afumat . Cand morcovii sunt fierti puneti...
Ciorba de porc cu gogosari marinati
Curatati si spalati legumele . Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei . Se adauga 4 l apa si se fierb 30 min , verificand daca toate ingredientele sunt patrunse . Puneti gogosarul taiat marunt....