mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Supa de fasole verde cu carnati

In Supe la 7 Iun 2012

Legumele se curata sii se spala . Ceapa, morcovul ,rosia ,tocate se pun la fiert in 2-3 l apa . Cand sunt patrunsi morcovii se adauga fasolea din borcan scursa si carnaciorul taiat felii. Mai dati un clocot si asezonati dupa gust cu sare , smantana si verdeata .

Piept de pui in crusta de malai

In Pui la 7 Iun 2012

Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati . Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust . Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai . Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...

Ciorba cu stiuca

In Ciorbe la 31 Mai 2012

Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20 minute  ciorba este gata . Scoateti capul de peste pe care doritori il puteti "piguli"...

Rinichi in prosciutto cu ceapa rosie .

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2012

- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin . - Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...

Platica cu ceapa si capere

In Peste la 31 Mai 2012

-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente . - Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa . -Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas...

Sarmalute mixte

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2012

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose. -Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri . -Impartiti in...

Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei . Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare . Turnati...

Supa de brocoli mix

In Supe la 30 Mai 2012

Puneti la fiert o oala cu 3 l apa. Aruncati in ea morcovi spalati si ,, rondelati '':D, + kaizerul feliute si prazul taiat marunt . Dupa 10 minute puneti brocoli si conopida si mai fierbeti inca vreao 10. Omogenizati iaurtul cu zeama calduta si il turnati in supa . Serviti ...

Friptura de miel la tava

In Oaie la 21 Mai 2012

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei . Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii . Se presara...

Salata cu rucola ou si cascaval afumat

In Salate la 21 Mai 2012

Se spala salatele .Se curata si se spala ridichile si rosiile . Se scurge lichidul de pe boabele de porumb . Se amesteca rucola , salata , porumbul cu 2 oua taiate marunt , rosii si jumatate din cascaval taiat cuburi . Se asezoneaza cu sare , piper , zeama de lamaie si ulei de masline ....

Crap in pesmet a la italiano

In Crap / Caras la 20 Mai 2012

Curatati , spalati ,portionati, sarati  crapul pe care il stropiti cu zeama de lamaie. Amestecati pesmetul cu parmezan , sare , piper , pasta Kapia , usturoi si patrunjel tocat . Adaugati la pesmet si putin ulei pana arata ca un nisip umed Treceti bucatile de peste prin faina alba , ou...

Ciuperci la cuptor cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2012

Curatati si spalati ciupercile .Ungeti-le cu ulei . Tocati coditele ciupercilor , prosciuto , usturoiul si rozmarinul si le amestecati cu smantana , sare si piper . Cu aceasta compozitie umpleti ciupercile pe care le dati la cuptor timp de 15 minute[ asezate pe hartie de copt ] ....

Ciorba de burta light

In Ciorbe la 20 Mai 2012

Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in apa cu sare, osul de vita spart , burta , morcovul , telina ardeiul rosu-maruntit  ,si ceapa.[ eu am folosit oala sub presiune Dupa 40 min . scoateti capacul cu grija . Cu o paleta pescuiti osul , ceapa , telina si...

Paste cu mazare si sos alb

In Paste la 18 Mai 2012

Pastele se pregatesc urmand instructiunile de pe pachet . Carnea se taie fasii si se prajeste usor in ulei se adauga mazarea fiarta + usturoi, ceapa rondele si sare . Se adauga smantana si jumatate din parmezan ,amestecand usor . Serviti pastele cu sos asezonate cu piper , patrunjel...

Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

In Ciorbe la 18 Mai 2012

Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei . Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui . Dupa 20min .verificati daca  carnea e fiarta . Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie . La sfarsit adaugati salatica .

Ceapa murata in otet

In Muraturi la 17 Mai 2012

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie . A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate . in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3...

Cotlet de porc la cuptor cu salvie, galbenele , usturoi si rosii

In Porc la 17 Mai 2012

Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc . Presarati condimentele , piperul , sarea ,...

Salata cu ton cu iaurt

In Salate la 17 Mai 2012

Amestecati uleiul ,  iaurtul ,zeama de lamaie , sarea si sosul de soia intr-un vas . Deschideti si scurgeti de lichid tonul si porumbul . Puneti in vas . Spalati legumele . Taiati ardeiul si prazul patrate mai marisoare , ardeiul iute rondele , salata fasii . Amestecati totul si...

Platou cu aperitive reci

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2012

Aranjati pe platouri ingredientele feliate-portionate dupa imaginatie si preferinte. Incercati sa intercalati sortimentele si culorile pentru o imagine de ansamblu reusita [ cascaval- mezel , culori inchise- culori deschise ] Cele mai reusite aranjamente sunt cele liniare ,diagonala, sub...

Mancare de mazare verde cu praz si telina

In Mancaruri de post la 16 Mai 2012

Curatati si spalati legumele . Caliti usor in ulei ceapa tocata marunt , prazul rondele si telina cuburi . Adugati pasta de ardei si cea de rosii. Amestecati si puneti mazarea si apa cat sa o acopere . Fierbeti sub capac cu adaus de sare si zahar + tija de marar .

Crap cu sos quark picant

In Crap / Caras la 16 Mai 2012

Rondelele de crap spalate se amesteca intr-un bol mare cu zeama de lamaie , uleiul de masline  sare si boiaua rosie . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 30 min .[ este gata cand incepe sa se rumeneasca ] Intre timp amestecati ingredientele...

Ciorba taraneasca de porc cu mazare si dovlecel

In Supe/Ciorbe la 16 Mai 2012

 Spalati carnea si o taiati cuburi . Curatati si spalati legumele .Taiatil-e cubulete . Puneti totul la fiert in 3-4 l apa sarata.[eu am fiert in oala sub presiune 30 min] La sfarsitul fieberii adaugati bulionul si serviti asezonata cu patrunjel verde

Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2012

Fierbeti fasolea verde conform instructiunilor .Scurgeti  lichidul dupa fierbere . Prajiti carnaciorul taiat rondele in tigaie teflonata[ recomandabil fara ulei] Dupa racire,fasiolea si carnaciorul se amesteca cu restul ingredientelor .Salata este mai gustoasa si mai racoroasa dupa ce...

Paste cu muschiulet si busuioc

In Paste la 15 Feb 2012

Ceapa si kapia spalate si curatate le mixati cu robotul de bucatarie . Intr-o cratita non-aderenta [ tefal ] prajiti in ulei muschiuletul  sarat  bucata intreaga pana se rumeneste  .Aceasta  operatiune va ajuta la pastrarea suculentei carnii in interior . Adaugati pasta...

Varza a la Turda (la vas roman)

In Porc la 15 Feb 2012

Pentru inceput puneti vasul  roman umplut cu apa rece timp de 30 min . Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste  3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia . Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul  si inabusiti cu o...

Ciorba cu perisoare de pui

In Ciorbe la 9 Feb 2012

Curatati si spalati legumele . Caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina taiate cuburi . Adaugati 3-4 l apa .Sarati . Amestecati ingredientele ptr. perisoare .Formati perisoare cat mai mici [ daca aveti rabdare ], pe care le puneti la fiert cand morcovul este aproape...

Crap cu menta si lamaie

In Crap / Caras la 8 Feb 2012

 Crapul curatat si spalat se ,, maseaza '' cu un mix format din ulei , sare , piper , menta si zeama unei lamai . Se lasa la rece minimum o ora.Se impaneaza cu bucatele de usturoi curatat . Se da la cuptor 30 min , foc mediu , pana devine rumen. Serviti decorat cu lamie , limeta ,...

Taitei ondulati gratinati

In Paste la 5 Feb 2012

Fierbeti pastele in apa sarata conform indiicatiilor de pe pachet . Caliti usor carnatul rondele , prazul, ardeiul tocat + pasta de kapia . Atentie , nu mai este nevoie de sare exista suficienta in carnati si pasta de ardei !!! Intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt ...

Supa de rosii cu galuste de gris

In Supe la 5 Feb 2012

Opariti osul afumat cu apa clocotita . Curatati si spalati legumele si le taiati cuburi. Caliti usor in ulei ceapa tocata si  morcovul , telina , cartoful . Adaugati  boia , sare si rosiile tocate marunt . Fierbeti cu 4 l apa + osul afumat . Cand morcovii sunt fierti puneti...

Ciorba de porc cu gogosari marinati

In Ciorbe la 30 Ian 2012

Curatati si spalati legumele . Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei . Se adauga 4 l apa si se fierb 30 min , verificand daca toate ingredientele sunt patrunse . Puneti gogosarul taiat marunt....

Afisate 1621 - 1650 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]