Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Este ce-a de-a patra reţetă pregătită la Multicooker. Pandişpanul a ieşi super pufos! Sunt foarte mulţumită! Inspiraţia mea a fost reţeta Licuţei Marin căreia îi mulţumesc.Eu am micşorat un pic cantitatea de făină şi am adăugat cocosul şi lămâia pentru un plus de aromă!
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot.
Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare.
Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun coaja rasă, nuca de cocos rumenită (se pune la foc mic într-o tigaiţă uscată şi se amestecă mereu până se colorează , având grijă să nu se ardă !) şi făina cernută şi se amestecă uşor cu lingura sau spatula de silicon până ce s-a omogenizat compoziţia.
Cuva aparatului se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă aluatul şi se nivelează frumos.
Se selectează programul BAKE şi se setează la 180. Se apasă butonul COOKING TIME şi se selectează 45 de minute.
Când e gata, se lasă la răcit, apoi se scoate pe o farfurie şi se porţionează.
Se poate servi ca atare sau cu gem, îngheţată, cremă…..etc.
Poftă bună!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola