Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker

de madi_marin in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 6205 vizualizari

 

Este ce-a de-a patra reţetă pregătită la Multicooker. Pandişpanul a ieşi super pufos! Sunt foarte mulţumită! Inspiraţia mea a fost reţeta Licuţei Marin căreia îi mulţumesc.Eu am micşorat un pic cantitatea de făină şi am adăugat cocosul şi lămâia pentru un plus de aromă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu ulei
  • 175 g zahăr
  • 120 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker:

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot.

Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare.

Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun coaja rasă, nuca de cocos rumenită (se pune la foc mic într-o tigaiţă uscată şi se amestecă mereu până se colorează , având grijă să nu se ardă !) şi făina cernută şi se amestecă uşor cu lingura sau spatula de silicon până ce s-a omogenizat compoziţia.

Cuva aparatului se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă aluatul şi se nivelează frumos.

Se selectează programul BAKE şi se setează la 180. Se apasă butonul COOKING TIME  şi se selectează 45 de minute.

Când e gata, se lasă la răcit, apoi se scoate pe o farfurie şi se porţionează.

Se poate servi ca atare sau cu gem, îngheţată, cremă…..etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (53)

madi_marin 1

13.11.2013, 18:37

laura...sa stii ca e tare faina combinatia, poti sa o incerci...

Sim0na 1

13.11.2013, 21:26

Ce pufosenie..

bianca92 1

13.11.2013, 22:17

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)