Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker

de madi_marin in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 6042 vizualizari

 

Este ce-a de-a patra reţetă pregătită la Multicooker. Pandişpanul a ieşi super pufos! Sunt foarte mulţumită! Inspiraţia mea a fost reţeta Licuţei Marin căreia îi mulţumesc.Eu am micşorat un pic cantitatea de făină şi am adăugat cocosul şi lămâia pentru un plus de aromă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu ulei
  • 175 g zahăr
  • 120 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker:

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot.

Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare.

Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun coaja rasă, nuca de cocos rumenită (se pune la foc mic într-o tigaiţă uscată şi se amestecă mereu până se colorează , având grijă să nu se ardă !) şi făina cernută şi se amestecă uşor cu lingura sau spatula de silicon până ce s-a omogenizat compoziţia.

Cuva aparatului se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă aluatul şi se nivelează frumos.

Se selectează programul BAKE şi se setează la 180. Se apasă butonul COOKING TIME  şi se selectează 45 de minute.

Când e gata, se lasă la răcit, apoi se scoate pe o farfurie şi se porţionează.

Se poate servi ca atare sau cu gem, îngheţată, cremă…..etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bicolora cu cirese