mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Primul meu bors - de peste

In Ciorbe la 3 Dec 2013

Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute. Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place . Curatati spalati si tocati  cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii. Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de...

Salau copt cu malai si cartofi

In Salau la 3 Dec 2013

Salaul se amesteca cu sare , ghimbir , boia, pasta de ardei si zeama lamaie . Se da pestele prin faina de malai , se scutura de surplus . Puneti salaul la  cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei . Coaceti pana devine rumen [aprox 20 min] . Intoarceti de pe o...

Tagliolini rosii cu mazare si porc

In Porc la 2 Dec 2013

Taiati carnea cuburi,condimentati cu: piper,ardei iute,usturoi,sare, pasta rosii. Carnea  se pune tava,stropiti cu ulei,adugati 250 ml apa,dati la cuptor 40 min. Fierbeti pastele si mazarea verde in apa clocotinda sarata in aceiasi oala . Scurgeti mazarea si pastele . asezati-le pe...

Supa ,,instant '' de spanac

In Supe/Ciorbe la 27 Noi 2013

Curatati ,spalati,taiati cuburi,ceapa ,usturoiul si ardeiul + bacon.Caliti-le in ulei . Adugati  1l apa fierbinte , sare , orez si pasta de ardei .Fierbeti 8-10 minute. Mai puneti 1 l apa fierbinte + smantana +frunzele de spanac spalate . Gustati daca are suficienta sare . Acriti cu...

Tagliolini negre cu surimi

In Fructe de mare la 27 Noi 2013

Se fierb pastele in apa clocotinda sarata 3 minute . Morcovul se curata si se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Intr-o tigaie se topeste untul  + uleiul . Se pune morcovul fasii , telina taiata feliute . Prajiti 2 min. si adaugati bastonasele de surimi taiate in...

Spirale cu pesto si pui

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2013

Scoateti foietajul la deconjelat cel putin o ora inainte de preparare Taiati cubulete marunte pieptul de pui si ardeiul kapia . Intindeti foile si le ungeti cu pesto de busuioc . Asezati pe foie cuburile de ardei si depui avand grija sa le repartizati uniform . Presarati mozzarella...

Ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 20 Noi 2013

Legumele, se curata, spala si se taie cuburi .Ceapa trebuie tocata mai marunt. Caliti radacinoasele ceapa , ardeiul in ulei  4-5 minute intr-o oala incapatoare. Adugati carnea taiata cuburi potrivite ,marar tocat, 3-4 l apa si sare . Am fiert in oala sub presiune 30 min din momentul...

Sacchettini cu trufe, salam si rucola

In Paste la 19 Noi 2013

Fierbeti pastele in apa sarata, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa . Incingeti uleiul amestecat cu unt si prajiti feliile rasucite  de salam  cu trufe . Adaugati in tigaie si usturoiul tocat marunt . Adaugati si amestecati sacchettini cu salamul...

Salata de frunze tinere

In Salate la 13 Noi 2013

Frunzele se spala si se scurg bine de apa (cine are poate folosi aparatul special) Intr-o tigaie non-aderenta rumeniti in ulei sunculita taiata cuburi . Scoateti sunculita si rumeniti si cartoful tot cuburi taiat . La sfarsit prajiti ouale, cu capac deasupra  sa fie de consistenta...

Tortellini si gnocchi cu sos alb

In Tortellini la 13 Noi 2013

Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie. Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml) Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat. Adaugati pastele si smantana amestecand usor. Seviti preparatul asezonat cu...

Oua umplute cu ciuperci si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Ouale se fierb tari, 10 minute, se pun in apa rece pentru o buna decojire. Se taie in doua si se scot galbenusurile. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita se amesteca cu sare, piper, 2 linguri de maioneza si 2 linguri cu mustar. Cu compozitia formata se umplu jumatatile de albus . Va...

Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)

In Supe la 13 Noi 2013

Se curata si se spala legumele . O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare . O ceapa taiata marunt se caleste  in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia  de pe foc si se amesteca cu carnea,...

Frigarui cu pui si zucchini

In Pui la 11 Noi 2013

Portionati pieptul de pui in felii subtiri de lungimea si latimea aprox. cat doua degete. Feliati slanina de aceiasi marime. Amestecati carnea cu 50 ml ulei masline, iaurtul, sare, piper, praf de ghimbir, oregano si busuioc . Curatati si spalati legumele . Taiati legumele de marime...

Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria

In Pui la 5 Noi 2013

Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline...

Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

In Ciorbe la 1 Noi 2013

Curatati si spalati legumele . Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei. Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute. Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse. Bateti...

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

In Porc la 1 Noi 2013

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta.  Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte....

Chec aperitiv cu spanac si sofran

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .    Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .   Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac...

Compot de coarne de padure

In Sirop / Compot la 29 Oct 2013

 Coarnele se spala cu apa rece .  Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct. Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane . Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic. Pentru siguranta eu  repet...

Salau crocant cu sofran

In Salau la 28 Oct 2013

Pestele rondele se sareaza , se stropeste cu zeama de lamaie , se pudreaza cu condiment cu sofran si se da prin pesmet . Asezati salaul intr-o tava tapetata cu hartie de copt  stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul incalzit la 220 grade cam 15-20 minute pana se rumeneste...

Omleta speciala cu hribi de padure

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2013

Se bat ouale cu smantana , sare , piper si  se incorporeaza faiana. Se adauga ciupercile , ardeiul , telina feliata,patrunjelul si prazul. Compozitia se toarna in tigaia incinsa cu ulei . Coaceti omleta 5 minute cu capac deasupra . Folosind capacul omleta nu mai trebuie intoarsa...

Cartofi cu carnati si smantana la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Sep 2013

-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se amesteca cu smantana , iaurtul , ouale , sare , piper si cimbru . -Intr-o tava tapetata cu unt si...

Burgeri de casa la gratar

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2013

Se amesteca carnea cu toate ingredientele enumerate si se da la rece minim 2 ore. Se formeaza cu mainile unse cu ulei , burgerii. Se prajesc burgerii la gratar . Se servesc feliaza castravetii murati , rosiiile si ceapa rosie .  Fiecare isi ,, ansambleaza ''burgerul cu legumele...

Midii cu sos catifelat si taitei de orez

In Fructe de mare la 30 Aug 2013

Cochiliile de scoica se curata temeinic cu periuta,se trag firele ce ies din ele. In uleiul amestecat cu unt se caleste usturoiul taiat ardeiul rosu cubulete si cel iute. Adugati  scoicile spalate , condimentele si stingeti cu vin . Puneti si taiteii de orez direct ipeste scoici [...

Supa de salata verde cu carnati de Debrecen

In Supe/Ciorbe la 28 Aug 2013

Curatati si spalati legumele . Tocati prazul , morcovul , gogosarul, ardeiul iute si usturoiul.Sarati . Caliti-le usor in ulei 1-2 minute . Puneti 2 litrii apa si fierbeti sub abur . Dupa 15 minute adugati carnatul picant feliat. Incercati daca morcovul e fiert. Daca ,, da''-puneti...

Frigarui ardeiate

In Porc la 27 Aug 2013

 Portionati carnea de porc in bucati mici [cam cat doua cutii de chibrituri ] si subtiri.  Preparati  cu  blendarul un sos din sare . ulei , boia , piper ,. sos de soia , otet balsamic si usturoi .   Amestecati carnea de porc feliata cu amestecul de condimente si...

Slanina cu boia 2

In Mezel de casa la 27 Aug 2013

Portionati slanina in table de marimea adoua palme . Fierbeti in apa sa o acopere,cu sare , piper boabe , foaie dafin si otet de mere . Scurgeti de apa . Preparati o pasta din usturoi blenduit cu sare , ulei si boia Cat este calda o increstati in patrate si ungeti cu sosul de usturoi...

Farfalle la tigaie

In Farfalle la 26 Aug 2013

Fierbeti pastele in apa si sare  ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit  in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si legumele calite , adugati branza de burduf . Amestecati usor pana se incorporeaza branza si devine un...

Conopida cu mustar si pesmet [ de post ]

In Mancaruri de post la 13 Aug 2013

 Conopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor . Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat . Amestecati mustarul cu doua linguri de ulei si doua linguri de apa . Treceti buchetelele de conopida prin acest sos si apoi...

Ciorba de cartofi cu gulii si afumatura

In Supe/Ciorbe la 9 Aug 2013

Puneti osul afumat la fiert si dupa primul clocot aruncati o apa . Puneti 3 l apa si continuati firberea . Curatai si spalati legumele . Puneti la fiert ceapa si ardeiul cubulete , morcovul rondele si gulia cuburi . Dupa 10 minute puneti si cartofii taiati tot cuburi [ acestia se ferb...

Ciorba de somn cu dovlecel

In Ciorbe la 25 Iul 2013

Legumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati  . Separat se fierbe usor in apa sarata pestele . Se strecoara si apa rezultata se adauga la ciorba .In acest moment se pune...

Afisate 1471 - 1500 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]