Tortellini si gnocchi cu sos alb

de mihaelar63 in Tortellini, 13 Noi 2013 | 10728 vizualizari

 

Parca o cutiuta cu 250 gr tortellini era prea putina la 3 oameni si pentru ca nu aveam alta la indemana am mai pus si o cutie cu gnocchi. Sosul mi-a iesit foarte bun, asemanator cu ce servisem intr-un local italian in Cluj. Cine ma cunoaste stie ca periodic am un condiment de care sunt "indragostita" si-l testez in diverse preparate. Condimentul, de fapt amestecul zilei este "oglio e alio" format din patrunjel, usturoi si fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu carne
  • 250 gnocchi
  • 400 gr sunca
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei masline
  • 5 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita oglio e alio
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini si gnocchi cu sos alb:

Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie.

Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml)

Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat.

Adaugati pastele si smantana amestecand usor.

Seviti preparatul asezonat cu patrunjel verde, presarat cu "oglio e alio" si cascaval razuit .

TIPS-URI

1

Pastrati putina apa de la fiertul pastelor . Aceasta va da consistenta sosului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini si gnocchi cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu spanac si cascaval la cuptor