Parca o cutiuta cu 250 gr tortellini era prea putina la 3 oameni si pentru ca nu aveam alta la indemana am mai pus si o cutie cu gnocchi. Sosul mi-a iesit foarte bun, asemanator cu ce servisem intr-un local italian in Cluj. Cine ma cunoaste stie ca periodic am un condiment de care sunt "indragostita" si-l testez in diverse preparate. Condimentul, de fapt amestecul zilei este "oglio e alio" format din patrunjel, usturoi si fulgi de chilli.
Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie.
Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml)
Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat.
Adaugati pastele si smantana amestecand usor.
Seviti preparatul asezonat cu patrunjel verde, presarat cu "oglio e alio" si cascaval razuit .
1
Pastrati putina apa de la fiertul pastelor . Aceasta va da consistenta sosului .