Chec aperitiv cu spanac si sofran

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2013 | 51715 vizualizari

 

Imi plac checurile aperitiv pe care le prepari repede cu ce ai la indemana .Am testat bineinteles condimentul favorit al zilei : amestecul cu sofran ptr. paella.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 gr telemea vaca[ nesfarmicioasa]
  • 200 gr sunca
  • 200 gr sunculita afumata
  • 200 gr masline verzi umplute
  • 400 gr faina alba
  • 4 linguri seminte decorticate de floarea soarelui
  • 4 linguri spanac tocat
  • 4 linguri ceapa verde-codite tocata
  • 6 linguri smantana
  • 8 linguri ulei
  • 2 catraveti murati.
  • 1/2 plic amestec cu sofran ptr. paella
  • 3 lingurite de amestec drojdie uscasta cu praf de copt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac si sofran:

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .

   Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .

  Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac tocaT. Adaugati in ploie 4-5 linguri faina, consistenta sa fie cea a unei smantani . Pentru crestere am adaugat o lingurita drojdie amestecata cu praf de copt.Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi , presarati pe deasupra ardeiul si telemeaua .

    Urmatoarele trei oua le bateti cu sare + 2 linguri ulei ,+ 2 linguri smantana +4-5 faina , sare si+praf de copt cu drojdie .La fel impartiti compozitia  in cele doua tavi si presarati deasupra sunculita afumata + castravetii murati .

    Ultimele 4 oua le bateti spuma cu sare + 2 linguri ulei + 2 linguri  smantana+5-6 linguri faina +drojdia cu praf de copt + condimentul cu sofran . Impartiti jumatate din cantitate in tavi , presaratri maslinele , ceapa verde , ardei si sunculita . Turnati deasupra restul de compozitie .

   Presarati  cu seminte de floarea soarelui pe deasupra, stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-30 minute pana se rumeneste .

TIPS-URI

1

La urmatoarea preparare am sa pun seminte si in compozitie , contrastul de crocant este placut . La fel de placut s-a simtit si consistenta castravetelui murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa