L-am pregatit in ideea de a inlocui mezelul cumparat din magazin. Am folosit cateva mirodenii si un sos nou achizitionat, „Sos pentru rata Peking picant”. Crusta e delicioasa, aromata, carnea usor seaca, datorita modului de preparare, dar taiata in felii subtiri merge de minune la sandvisuri. Odata cu inceperea scolii am avut nevoie de ceva preparate pentru pachetelul de la scoala, asa ca am incercat o noua varianta de mezel…
1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg
Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.
Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se marste temperatura la 190 grade si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de gril si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!
1
· Pentru a se felia cat mai usor si mai bine se da la frigider pana a doua zi