Parca imi era dor de ceva mai... cu maioneza. Cum s-au anuntat ceva musafiri in tranzit mi-am spus ca e ocazia potrivita de oua umplute .
Ouale se fierb tari, 10 minute, se pun in apa rece pentru o buna decojire. Se taie in doua si se scot galbenusurile.
Galbenusurile se zdrobesc cu furculita se amesteca cu sare, piper, 2 linguri de maioneza si 2 linguri cu mustar.
Cu compozitia formata se umplu jumatatile de albus .
Va mai ramane din acest amestec care se va omogeniza cu maioneza ramasa, sare, smantana, ciuperci, usturoi pisat si patrunjel verde.
Se pun pe un platou ciupercile cu smantana si maioneza, se aseaza ouale umplute pe deasupra. Se decoreaza cu rondele de carnacior, patrunjel verde, gogosar si se presara pe deasupra "oglio e alio"
1
ouale umplute sunt mai gustoase dupa ce stau la rece si aromele se intrepatrund .