publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Coaste cu varza acra ca in Banat
Portionam coastele,intr-un vas punem untura si un strat de varza ,cateva coaste , boia si piper , vegeta ,iar varza si coaste . La final un strat de varza , pasta de rosii si 250 ml. apa calda. Punem capacul si lasam la fiert la foc mic aproximativ 40 de minute....
Cornuri cu branza topita, cas de oaie, ceapa verde si marar
Framantam un aluat din faina , drojdie , zahar , apa , sare , cand aluatul se desprinde usor de mana adaugam uleiul caldut si lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul . Intre timp spalam ceapa si mararul si le taiem marunt. Razuim casul si amestecam cu ceapa...
Pizza cu carne tocata , carnat si slaninuta
Intr-o cana punem drojdia cu zaharul si 50 ml.apa calduta sa infloreasca . Amestecam faina cu drojdia , sarea si restul de apa calduta . Framantam bine pana se desprinde aluatul de mana , adaugam uleiul caldut si mai framantam putin sa se incorporeze uleiul . Lasam aluatul la...
Cornuri cu surpriza
Se pune drojdia la inmuiat. Se amesteca faina cu drojdia , apa si sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul . Lasam la dospit la loc caldut pana ce coca isi dubleaza volumul . Se intinde aluatul si se taie patratele , se pune o lingurita de pasta de rosii si...
Pizza cu ton si anchoa
Amestecam faina cu drojdia, sarea si apa si framantam pana se desprinde aluatul de mana . Adaugam uleiul de masline si lasam la dospit la un loc ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul . Intre timp razuim cascavalul , curatam ceapa si o taiem julien , taiem ardeii rondele ....
Tort cu trei ciocolate
Blatul din biscuiti Macinam biscuitii. Topim untul si amestecam cu biscuitii pe foc cateva minute pama se omogenizeaza. Intr-o tava cu peretii detasabili asezam blatul de biscuiti si il dam la frigider sa se raceasca. Crema nr. 1 -ciocolata amaruie Gelatina se pune la hidratat in...
Ficatei de pui cu cartofi noi
Se spala ficateii si se lasa la scurs . Punem uleiul la incins intr-o tigaie , adaugam si ficateii , acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 10 minute . Intoarcem pe cealalta parte ficateii si mai lasam pana se rumenesc . La final...
Paste Risone cu piept de pui
Pieptul de pui se taie cubulete . Ceapa verde se spala si se taie marunt , telina si patrunjelul se curata si se taie cubulete . In uleiul de masline se caleste ceapa , se adauga morcovul , telina si patrunjelul amestecand . Adaugam pieptul de pui si lasam putin...
Socata reteta bunicii din flori de soc
Socata reteta bunicii Se spala florile de soc . Intr-o oala se pune apa si zaharul si se amesteca pentru a se dizolva . Lamaile le taiem feliute si le punem in oala cu zahar , la fel si sarea de lamaie . Punem oala la foc si amestecam , lasam sa dea cateva...
Rulouri din pulpe de pui cu legume , branza topita si pepene galben pe pat de cartofi
Se curata ceapa si se taie pe lungime , la fel si telina si pepenele . Se curata morcovul si se taie cubulete la fel si branza topita . Se condimenteaza pulpele cu sare si piper dupa gust , pe fiecare pulpa punem felii de legume , branza si pepene , rulam pulpele si...
Paste cu sos Bolognese si bacon
Se pune apa cu un praf de sare la fiert , cand da apa in clocot adaugam pastele si le lasam la fiert aproximativ 10 minute , le strecuram . Se taie baconul feliute . Curatam ceapa o taiem marunt si o sotam in uleiul de masline , adaugam baconul , untul si amestecam . Turnam...
Ciorba de cartofi de post
Se pun 4 litri de apa la fiert, intre timp curatam morcovii , ceapa , telina si cartofii. Cand da apa in clocot adaugam ceapa , telina si morcovii si lasam la fiert 20 minute. Spalam frunzele de telina si patrunjel si le tocam. Adaugam cartofii si mai lasam la fiert...
Rulada de porc cu carnat
Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi . Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se pune un fir de carnat si se ruleaza . Se coase cu o ata rezistenta si se...
Tort cu cirese si capsuni
Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie si praful de sare . Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30...
Tort cu capsuni
Se spala capsunele , se curata de codite si se presara peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama . Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar , 6 linguri faina si 100 ml. lapte rece . Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia...
Balmos
Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura . Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul . Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa...
Placinta cu branza, ceapa verde si marar
Din faina , drojdie , sare si maia framantam un aluat simplu de placinta , lasam la crescut pana isi dubleaza volumul . Spalam ceapa si mararul si le tocam marunt , le amestecam cu branza , eu am avut la congelator branza de oaie de vara trecuta . Formam placintele , punem branza si...
Tocanita de ceafa si carnati de porc
Ceafa si carnatul se taie felii si se pun la prajit . Se curata capa si usturoiul , se taie marunt si se adauga peste carne si carnat , amestecandu-se din cand in cand . Se adauga boiaua ,ketchupul si cartofii si se amesteca , cand ceapa devine sticloasa punem apa...
Cordon bleu
Se bate cotletul cu ciocanul de snitele , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust . Se taie cascavalul si sunca feliute . Pe fiecare bucata de carne punem o felie de cascaval si o felie de sunca si se ruleaza , se prinde cu scobitori in ambele parti ale ruloului . Batem uale cu...
Cartofi la cuptor cu sos de usturoi, patrunjel si ulei de masline
Se curata cartofii , se spala si se crapa in doua , asezam cartofii intr-un vas termorezistent. Intr-un vas punem uleiul de masline , patrunjelul taiat marunt si usturoiul tocat . Blenderuim cele de mai sus si condimentam cu sare si piper dupa gust . Punem sosul peste...
Tarhon in otet
Se aduna frunzele de tarhon de pe tija , se spala , se toaca marunt si se pun in borcane cu capac . Se toarna otet si se apasa frunzele sa treaca otetul peste ele . Se pastreaza in camara .
Sirop de caise
Caisele lasate de pe o zi pe alta cu zahar lasa un sirop bun si aromat . Punem la fiert intr-o oala siropul , stoarcem zeama de la 2 lamai si lasam la fiert la foc incet . Spumam siropul si amestecam din cand in cand . Cand nu mai are spuma si fierbe butonat adaugam conservantul...
Dulceata de caise
Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand sa se topeasca zaharul . A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc . Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde...
Budinca de capsuni
Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte . Restul de lapte se pune la fiert . Laptele fiert se ia de pe foc si se amesteca cu compozitia de mai sus . Se pune la foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se leaga compozitia . Se toarna fierbinte...
Ceafa si mici la gratarul electric
Am condimentat ceafa cu sare , piper , boia si vegeta . Pe gratarul electric incalzit se aseaza ceafa si mititeii ,se rumenesc pe ambele parti si se servesc cu mustar si cartofi pai . Pofta buna !!!
Conservarea mararului
Se aduna mararul , se spala si se taie marunt . Portionam in pungi si il congelam . O parte l-am pus intr-o tava si dupa ce se usuca la loc intunecos , il pastrez in borcsan cu capac in camara . Este foarte bun la prepararea sosului de marar , ciorbe , supe , sarmalute si...
Leustean pentru ciorbe
Se spala frunzele de leustean , se toaca marunt si se pune in pungi . Le congelam si avem pana primavara viitoare pentru ciorbe un condiment minunat . Da un gust si o aroma minunata ciorbelor .
Branzoaice cu urda si marar
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut . Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut . La final adaugam...
Pleurotus pane
Se spala ciupercile si se pun intr-o cratita cu apa calda , se lasa 5 minute pe foc . Dupa ce se oparesc se pun la scurs . Se face o coca din oua , faina , delikat ,sare si piper dupa gust . Se pune uleiul la incins si ciupercile trecute prin coca se pun la prajit pana cand se...
Clatite cu urda si marar
Se amesteca oule cu laptele , praful de sare , zaharul vanilat , razatura de lamaie si faina , mixam pana se face un aluat omogen . La final adaugam praful de copt . Lasam 15 minute sa se odihneasca coca si apoi prajim clatitele . Umplutura Spalam mararul si il taiem...