publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de miel
Spalam carnea de miel si o punem la prajit in ulei . Carnea fiind cu grasime mai lasa untura care da gust bun tocanitei . Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt . Amestecam pana ceapa devine sticloasa si apoi adaugam boiaua de ardei , sare si piper dupa gust . Fierbem 2 litri...
Supa de gaina cu conopida
Punem carnea de gaina la fiert cu un praf de sare si spumam din cand in cand . Curatam zarzavatul si il taiem cubulete . Spalam conopida si o impartim in buchetele . Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam conopida si zarzavatul . Lasam la fiert aproximativ 30 de minute ,...
Miel la cuptor cu verdeturi si spanac
Transam carnea de miel , o spalam si o stergem cu un servet . Spalam verdeturile si taiem ceapa si usturoiul verde fasii . Condimentam carnea cu sare, piper si boia dupa gust . Asezam in tava un strat de verdeata si apoi carnea condimentata , si acoperim carnea cu restul de...
Prajitura cu crema de ness
Se bat albusurile spuma , se adauga pe rand galbenusurile , apa , zaharul pudra ,uleiul , zaharul vanilat , nuca macinata ,faina si praful de copt . Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia . Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem prajitura pentru...
Rulada cu nuca
Blatul Se bat albusurile cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, nuca macinata, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi cu albusurile batute spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30...
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Se rup biscuitii , se taie nuca marunt , se pun intr-un vas , adaugam stafidele. Laptele cu zaharul se pun la foc si se amesteca pana cand se topeste zaharul si se obtine un sirop , adaugam untul si amestecam pana cand se topeste si untul , adaugam...
Ciorba de miel reteta cu macris
Intr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem . Cand este fiarta carnita strecuram ciorba . Ciorba se pune la foc si...
Baigli cu mac si nuca
Se cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia . Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul , smantana , praful de sare si razatura de lamaie si framantam pana se desprinde aluatul de...
Drob de miel
Organele si costitele le punem la fiert in apa cu sare , spumam din cand in cand . Dupa aproximativ 20 de minute se strecoara si se lasa la racit . Ceapa si verdeata se spala si se taie marunt . Painea innmuiata in apa rece se da prin masina de tocat impreuna cu...
Cornulete cu rahat
Cernem faina , nuca , adaugam margarina , zaharul , razatura de lamaie , sarea , apa , praful de copt si framantam pana cand se desprinde aluatul de mana . Intindem aluatul si formam cornulete de marimea dorita , punem rahat le asezam in tavi si introducem in cuptorul incalzit la 180...
Paste cu varza
Punem apa la fiert cu o lingurita ulei si un praf de sare , cand apa da in clocot adaugam pastele . Lasam pastele la fiert aproximativ 10 minute . Intre timp razuim varza si o calim , adaugam sare si piper dupa gust . Asezam pastele scurse de apa pe o farfurie si peste ele varza...
Oua vopsite in coji de ceapa
Se spala ouale . Punem cojile de oua in castron si le acoperim cu apa , punem 5 linguri de otet pentru a fixa culoarea , lasam 20 minute si intre timp aranjam ouale in ciorap . Pe fiecare ou asezam frunze si il introducem in ciorap si legam strans cu ata ciorapul .Punem...
Spaghete cu carne tocata si cascaval
Punem pasteler la fiert in apa cu sare . Dupa aproximativ 10 minute se strecoara sub jet de apa . Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt . Punem uleiul la incins , adaugam ceapa si usturoiul amestecand pana cand devin sticloase , adaugam carnea si amestecam din cand in cand ....
Ciorba de pui cu orez si legume
Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele ,se taie marunt si se adauga in oala . Spalam orezul si il lasam in apa pentru o se hidrata . Scoatem spatele de pui si il taiem bucatele . Punem orezul in oala cu ciorba si...
Tocanita de cartofi cu coaste si carnat
Taiem carnatul bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea. Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si...
Cornuri cu gem de visine
Punem drojdia in lapte caldut si o lingurita zahar . Cernem faina si adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut . La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana , il lasam la...
Cozonac cu rahat
Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar . Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom ,3 linguri margarina razatura de lamaie . Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam...
Ciorba radauteana
Intr-o oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand . Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi . Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala...
Paste cu usturoi , ciuperci si spanac
Punem apa cu sare la fiert , adaugam pastele si in 8-10 minute vor fi fierte . Le strecuram sub jet de apa rece . Curatam usturoiul si il taiem feliute apoi il sotam in ulei de masline . Strecuram ciupercile si le punem in tigaie peste usturoi si ulei si amestecam ....
Pogaci cu jumari
Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea . Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut . Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un...
Langosi de post
Se pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , o lingurita sare si restul de apa . Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de mana si face basicute . Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul , aproximativ...
Salata cu avocado
Se cutata ceapa si se taie solzisori . Se spala capatana de salata si se taie feliute , la fel si leurda . Se taie ardeiul solzisori . Se spala rosiile si se taie felii potrivite. Se scoate samburele de la avocado si se scoate miezul pe care il taiem feliute . Se amesteca...
Piure de cartofi
Se spala si se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece si un varf de cutit de sare . Se fierb acoperiti cu un capac aproximativ 30 de minute. Se scurg cartofii de apa si se adauga margarina si laptele fierbinte , se amesteca cu telul si la final...
Ceafa de porc la tava
Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei . Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita...
Bastonase de crab cu maioneza
Se taie bastonasele marunt . Curatam ceapa si o taiem foarte marunt. Facem maioneza dintr-un galbenus . Amestecam bastonasele taiate , ceapa si maioneza , condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu paine prajita . Pofta buna !!!
Supa de gulii umplute
Intr-o oala de 10 litri punem 5 litri apa si un os de vitel cu carne , un praf de sare , spumam din cand in cand pentru a fi cat mai limpede supa . Curatam guliile , le scobim mijlocul. Punem orezul la inflorit intr-un vas cu apa rece . Curatam zarzavatul si il taiem...
Oua umplute
Se fierb ouale, se curata, se scoate galbenusul. Facem maioneza dintr-un galbenus si 100 ml ulei si o lingurita de mustar. Amestecam 1 pate de ficat cu galbenusul maruntit, sare, delikat, piper dupa gust, 2 linguri smantana si 2 linguri de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile...
Tocanita de ciuperci
Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt. Se curata ceapa , se taie cubulete si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile si amestecam . Amestecam faina cu apa si punem peste ciupercute . Lasam sa fiarba amestecand din cand in cand . La final punem...
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale
Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat ,esenta de vanilie si rom . Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor ....
Ficatei de pui pane
Se spala ficateii si se lasa la scurs intr-o strecuratoare . Se dau ficateii prin faina alba . Spargem oule ,adaugam sare , piper si faina alba , le amestecam cu mixerul . Dam ficatelul prin compozitia de mai sus si il prajim in uleiul incins pana se rumenesc pe toate partile ....