Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit.
Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut timp de o ora si jumatate.
Intre timp se pregateste umplutura : branza bine scursa se amesteca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si aromele. Eu folosesc blenderul de mana, astfel umplutura va fi mai fina, fara cocoloase. Se pot pune si stafide....copiilor mei nu le plac :(
Aluatul crescut se intinde pe masa presarata cu faina si se imparte in patrate mari. Pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se lipesc bine apoi si se asaza tava. Se mai lasa la crescut 20 minute, apoi se ung cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, se presara zahar deasupra si se dau la cuptor la 180 de grade. Imediat ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop ud si se lasa la racit.
Se servesc pudrate cu zahar.
Pofta buna!
1
Eu am facut cantitate dubla, de asta in imaginii apar doua tavii.
2
Optional, puteti adauga in umplutura si stafide inmuiate in esenta de rom.