Balmos

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 4786 vizualizari

 

Balmosul este o mancare apreciata in zona noastra , este gustos si unii ar zice ca este o mamaliga acra . Noua ne place tare mult si o fac des de primavara pana toamna cand se gaseste jintuiala de oaie .

 

INGREDIENTE

  • 1 litru jintuiala
  • 500gr. faina de malai
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura .

Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul .

Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa fiarba , cand se desprinde balmosul de margina ceaunului luam de pe foc si impartim in farfurii .

Se serveste cald cu salata verde de preferinta .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu supa de salata rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

delia64 1

20.05.2014, 10:53

Babi este delicios !!!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:54

waw ce dor mi de un balmos

delia64 1

20.05.2014, 22:07

Marcela draga , minunat a fost si mie mi-a fost tare dor !!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
(un fel de) Balmos