Desert galuste de aur

de delia64 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 74760 vizualizari

 

O reteta pe care mama mea o pregatea la Cantina Evreilor din Cluj unde a muncit peste 20 de ani. Va recomand bunatatea aceasta mai ales acum in zilele reci si mohorate pentru a va rasfata papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 500 gr faina de calitate
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml ulei caldut
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • gem de gutui pentru umplut
  • nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste de aur:

Se pune drojdia in lapte caldut si putin zahar si se lasa sa se activeze.

Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita, galbenusurile, zaharul, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut. 

Cand se desprinde aluatul de mana se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie nu prea groasa si impartim aluatul in patrate de marimea dorita, iar in fiecare patratel punem o lingurita de gem sau nuca si le adunam in cele patru colturi, apoi le trecem prin nuca macinata amestecata cu zahar.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam galustele in tava unde le lasam 15 minute la crescut.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru aproximativ 30 de minute.

Cand sunt rumenite frumos se scoate tava si se lasa putin la racit. Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu rahat, gemul preferat sau nuca macinata amestecata cu zahar, dulceata amestecata cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste de aur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

RuxyRux 1

26.01.2018, 20:16

Ce minunatie.....si ce frumos, o reteta cu poveste...si bunica mea a fost bucatareasa la cantina scolii! Asa era pe atunci ....minunat!

UrsanMihaela 1

27.01.2018, 12:10

merita incercata reteta ta

Panacris 1

09.10.2018, 07:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem