Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .
Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .
La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .
Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .
Umplutura
Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .
Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .
Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .
In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .
Pofta buna !!!
1
Se pot pudra cu zahar pudra .