Branzoaice cu urda si marar

de delia64 in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 18227 vizualizari

 

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu urda si marar:

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .

Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .

Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .

Umplutura

Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .

Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .

Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .

In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase