Tort cu trei ciocolate

de delia64 in Torturi, 31 Mai 2014 | 14105 vizualizari

 

Pentru ca maine este ziua copilului m-am gandit sa fac ceva deosebit pentru copilasii mei dragi .
Ei au mancat asa ceva in Spania la sora Danutei si tare au laudat-o .
Asa ca m-am inspirat de la Ancuta si am facut si eu .
Am mai modificat un pic si iata ce a iesit !!!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 200 gr. biscuiti
  • 200 gr. unt
  • Crema numarul 1 -ciocolata amaruie
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 350 ml . frisca Hulala
  • 1 plic de gelatina de 10 gr.
  • Crema numarul 2-ciocolata alba
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 350 ml. frisca
  • 1 plic gelatina
  • Crema numarul 3-ciocolata de lapte
  • 200 gr. ciocolata de lapte
  • 350 ml. frisca
  • 1 plic gelatina
  • Glazura
  • 1 plic de glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei ciocolate:

Blatul din biscuiti

Macinam biscuitii.

Topim untul si amestecam cu biscuitii pe foc cateva minute pama se omogenizeaza.

Intr-o tava cu peretii detasabili asezam blatul de biscuiti si il dam la frigider sa se raceasca.

Crema nr. 1 -ciocolata amaruie

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml. apa rece .

Intr-o cratita punem 150 ml. frisca lichida si ciocolata amaruie rupta bucatele , amestecam pana se topeste ciocolata si luam de pe foc .

Lasam 5 minute sa se raceasca si intre timp punem gelatina hidratata pe foc amestecand 2 minute sa se omogenizeze si o turnam peste crema de ciocolata  amestecand . Punem crema la frigider si intre timp batem 200 gr. frisca .

Amestecam crema cu frisca batuta si turnam peste blatul de biscuiti .

Lasam la rece pana ce pregatim crema de ciocolata alba .

Procedam ca si la prima crema  si turnam crema alba peste crema de ciocolata amaruie si dam la rece .

Facem crema de ciocolata de lapte  si turnam peste crema alba .

Lasam la frigider 2-3 ore .

Scoatem tortul de la frigider si  il asezam pe un platou , detasam partea laterala a tavii si  pregatim glazura .

Introducem 1 minut plicul cu glazura la cuptorul cu microunde si taiem coltul plicului apoi glazuram tortul .

Nu am avut rabdare pana maine , am gustat in aceasta seara si este minunat .

Va recomand acest tort minunat ,

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Blatul din biscuiti are un gust minunat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei ciocolate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril