Pentru ca maine este ziua copilului m-am gandit sa fac ceva deosebit pentru copilasii mei dragi .
Ei au mancat asa ceva in Spania la sora Danutei si tare au laudat-o .
Asa ca m-am inspirat de la Ancuta si am facut si eu .
Am mai modificat un pic si iata ce a iesit !!!
Blatul din biscuiti
Macinam biscuitii.
Topim untul si amestecam cu biscuitii pe foc cateva minute pama se omogenizeaza.
Intr-o tava cu peretii detasabili asezam blatul de biscuiti si il dam la frigider sa se raceasca.
Crema nr. 1 -ciocolata amaruie
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml. apa rece .
Intr-o cratita punem 150 ml. frisca lichida si ciocolata amaruie rupta bucatele , amestecam pana se topeste ciocolata si luam de pe foc .
Lasam 5 minute sa se raceasca si intre timp punem gelatina hidratata pe foc amestecand 2 minute sa se omogenizeze si o turnam peste crema de ciocolata amestecand . Punem crema la frigider si intre timp batem 200 gr. frisca .
Amestecam crema cu frisca batuta si turnam peste blatul de biscuiti .
Lasam la rece pana ce pregatim crema de ciocolata alba .
Procedam ca si la prima crema si turnam crema alba peste crema de ciocolata amaruie si dam la rece .
Facem crema de ciocolata de lapte si turnam peste crema alba .
Lasam la frigider 2-3 ore .
Scoatem tortul de la frigider si il asezam pe un platou , detasam partea laterala a tavii si pregatim glazura .
Introducem 1 minut plicul cu glazura la cuptorul cu microunde si taiem coltul plicului apoi glazuram tortul .
Nu am avut rabdare pana maine , am gustat in aceasta seara si este minunat .
Va recomand acest tort minunat ,
Pofta buna !!!
1
Blatul din biscuiti are un gust minunat .