Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .
Se spala capsunele , se curata de codite si se presara peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .
Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar , 6 linguri faina si 100 ml. lapte rece .
Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .
Lasam crema la racit .
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .
Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .
Punem gelatina in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine .
Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.
Intr-un vas dreptunghiular asezam o folie alimentara si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni , un strat de crema , piscoturi si iar crema la final ultimul strat de piscoturi .
Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .
Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .
Pofta buna !!!
1
Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .