Tort cu cirese si capsuni

de delia64 in Torturi, 21 Mai 2014 | 15794 vizualizari

 

Este sezonul cireselor si capsunilor , am facut un tort usor , racoros pe placul copiilor mei dragi .
A fost foarte gustos si apreciat .
Este inventat de mine .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Budinca de capsuni
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de budinca
  • 1 plic gelatina 10.gr.
  • 500gr. capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • Budinca de vanilie
  • 1 praf de budinca
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina 10 gr.
  • 500 gr. cirese
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina  , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie  si praful de sare .

Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca in tava .

Spalam capsunile , le curatam de codite si le presaram cu 5 linguri de zahar .

Spalam ciresele , scoatem samburii si presaram 5 linguri zahar  pentru a lasa siropul.

Budinca de capsuni

Facem budinca de capsuni , praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte rece , restul de lapte se pune la fiert ,se amesteca cu praful de budinca dizolvat pana se ingroasa .

Punem gelatina la hidratat .

Amestecam un plic de geatina cu 100 ml. apa rece , se pune pe baie de abur amestecandu-se pana se omogenizeaza , se toarna calduta peste budinca si se amesteca .

Budinca de vanilie 

Se procedeaza la fel ca si la budinca de capsuni .

  

Asamblarea

Taiem blatul in doua .

In tava in care am copt blatul asezam o folie alimentara si turnam budinca de capsuni  si  capsunii taiati feliute  , jumatatea de blat peste care punem siropul rezultat de la capsuni .

Turnam peste blat budinca de vanilie si ciresele scurse de sirop , a doua jumatate de blat  si siropul lasat de cirese .

Acoperim cu folia si introducem tava la frigider pentru 3-4 ore .

Scoatem tava de la frigider , rasturnam tortul pe o tava , indepartam folia . 

Tortuletul meu este gata pentru a fi servit . 

 Va invit cu drag la o feliuta in zi de sarbatoare !!!

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca .

2

Se pot folosi si alte fructe de sezon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni