Intindeti aluatul (reteta aici ) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță.
Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se...
Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba.
Se răcesc ouăle în apă rece.
Se decojeaza cu atentie.
Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul...
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.
Puneți iaurtul , untul moale și amestecati bine.
Se adauga faina si praful de copt și se amestecă.
Se imparte preparatul obtinut în 2 .
In...
Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.
Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute...
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.
Puneți iaurtul, untul moale și amestecati bine.
Se adauga faina si praful de copt și se amestecă bine.
Se imparte preparatul obtinut în 2.
In...
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert laptele cu vanilia.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel....
Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop.
Se...
Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul.
Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm.
Se toarnă compozitia într-o tava căptușită cu hartie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua,...
Se amestecă făina cu amidonul de porumb.
Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand
sunt bine încorporate.
Incorporam incet la spatula faina cu amidonul.
Intindeti...
Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia.
Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă.
Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate.
Se toarna intr-un plat uns.
Se coace la...
Într-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul.
Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W.
Se amestecă până când ciocolata se topeste.
Se adaugă zahărul brun și făina si se amestecă bine.
Adaugam oul si se...
Bateti untul pana devine cremos.
Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou.
Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid)....
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Scurgeti brânza de vaci.
Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă.
Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei .
Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul.
Eu am folosit cercuri de inox...
Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.
Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.
Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de...
Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.
Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.
Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.
Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.
Se bat...
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.
Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).
Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....
Incepem cu crema de vanilie:
Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia.
Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...
Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat.
Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.
Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.
Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.
Tapetam o tava cu...
Preparare Lemon Curd:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa-...
Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom.
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .
Între timp, batem untul cu zaharul, adaugam coaja de portocala si de lamaie si...
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).
Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.
Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava...
Topiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde.
Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie).
Intre timp topiti ciocolata alba, adaugati colorantul si amestecati.
O depuneti peste ciocolata...
Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.
Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.
Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.
Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos....
Incepem cu crema de vanilie:
Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia.
Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...
Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin.
Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine.
Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam.
Se presara treptat peste...
Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).
L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.
Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle.
Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine.
Se...
Tiramisu reţetă originală
Separati albusurile de galbenusuri.
Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase.
Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute.
La sfarsit punem ciocolata amaruie.
A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am...
Se spală fructele.
Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa.
Rezervați portocalele și capacelele la frigider.
Radeti coaja clementinei.
Sucul si pulpa le strecurati printr-o sita apasand bine.
Turnati sucul obtinut intro cratita, puneti pulpa fructelor presata,...
Tarta cu zmeura
Intindeti aluatul (reteta aici ) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță. Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se...
Oul Mimoza
Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie. Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul...
Prajitura bicolora in forma de peste
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și amestecati bine. Se adauga faina si praful de copt și se amestecă. Se imparte preparatul obtinut în 2 . In...
Andive gratinate
Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie. Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute...
Chec bicolor
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale, se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul, untul moale și amestecati bine. Se adauga faina si praful de copt și se amestecă bine. Se imparte preparatul obtinut în 2. In...
Bavaroise cu rodie
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Puneti la fiert laptele cu vanilia. Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare. Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel....
Tarta cu pere "Bourdaloue"
Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. Se...
Basboussa sau prajitura libaneza
Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul. Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm. Se toarnă compozitia într-o tava căptușită cu hartie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la...
Zhavoronki sau "mucenici" rusesti
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua,...
Sarlota regala
Se amestecă făina cu amidonul de porumb. Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand sunt bine încorporate. Incorporam incet la spatula faina cu amidonul. Intindeti...
Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake
Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia. Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate. Se toarna intr-un plat uns. Se coace la...
Mug cake de ciocolata- desert la cană
Într-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul. Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W. Se amestecă până când ciocolata se topeste. Se adaugă zahărul brun și făina si se amestecă bine. Adaugam oul si se...
Biscuiti de casa spritati - Spritz
Bateti untul pana devine cremos. Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou. Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid. Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid)....
Briosa Kringle estonian
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se...
Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai
Reteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci. Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei . Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul. Eu am folosit cercuri de inox...
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure
Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă. Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele. Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de...
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras
Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă. Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine. Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine. Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt. Se bat...
Gogosi
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....
Placintele "galette des rois" cu fructe de padure
Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...
Pavlova cu fructe de padure
Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat. Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul. Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam. Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie. Tapetam o tava cu...
Rulada cu lemon curd si bezea
Preparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa-...
Briosa portugheza - Bolo Rei
Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . Între timp, batem untul cu zaharul, adaugam coaja de portocala si de lamaie si...
Prajitura cu banane si nuca de cocos
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos. Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava...
Ciocolatele cu chips de banana
Topiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde. Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie). Intre timp topiti ciocolata alba, adaugati colorantul si amestecati. O depuneti peste ciocolata...
Guguluf imperial cu stafide si rahat
Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul. Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos....
Placinta "galette des rois"
Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...
Macarons de ciocolată
Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin. Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine. Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam. Se presara treptat peste...
Turta dulce cu dovleac si alune
Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte). L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat. Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle. Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine. Se...
Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200
Tiramisu reţetă originală Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase. Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute. La sfarsit punem ciocolata amaruie. A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am...
Portocale înghețate
Se spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati printr-o sita apasand bine. Turnati sucul obtinut intro cratita, puneti pulpa fructelor presata,...