Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site.
Profit de acest Tort, pe care de fapt l-am facut pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....
Blat de tort:
Crema de mascarpone cu vanilie:
Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati
Decor: bombonele, Kit Kat etc.
Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.
Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.
Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.
Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.
Ungem cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.
Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).
Crema de mascarpone cu vanilie:
Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone.
Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider.
Glazura " Ganache " :
Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie.
Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.
Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.
Se lasa un pic sa se raceasca.
Montare:
Taiem fiecare blat în 2 discuri.
Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.
Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.
Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.
Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).
Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru a recupera excesul de glazura).
Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet.
Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.
Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.
Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore.
Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana
Poftă bună !!!