publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Victoria Sponge Cake cu struguri si fistic
Se freaca ouale intregi cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa. Pe urma se pune treptat faina, amidonul, faina de si uleiul. Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa pentru 15-20 minute (se verifica cu...
Briosa "Chinois" cu crema de alune
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si continuam sa...
Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas
Se curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati). Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti ananasul, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat. Lasati sa se raceasca bine. Se presara...
Prajitura cu pere
Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile. Se taie in felii numai la suprafata. 2/3 din zahar, stafidele si jumatate din unt se pun in cratita/tava de prajitura. Se aseaza apoi perele cu partea scobita in sus. Se presara zaharul ramas, scortisoara, se...
Biscuiti Amaretti cu piure de castane
Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră . Adăugați piureul de castane. Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o ora. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se prepară un bol mic cu zahăr pudră . Luam...
Cozonac cu nuca
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si adaugati laptele ramas treptat. La final...
Prajitura cu mere și mascarpone
Frecati bine ouale cu zaharul. Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati. Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine. Curatati merele. 2-3 mere le taiati cubulete si le adaugati in aluatul de prajitura. Puneti fulgii...
Chec cu ciocolata si alune
Se freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos. Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine. Adăugați treptat cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Puneti bucatelele de ciocolata...
Prăjitură cu mere si migdale
Incalziti cuptorul la 160 ° C Bateti ouale intregi cu zaharul. Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Se încorporează laptele progresiv si esenta de rom continuand sa amestecam. Se topește untul si se adăuga la aparat. Spălați...
Rahat de casa cu menta
Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se amestecă bine pentru a-l dizolva complet. Amestecăm apoi toate ingredientele și se fierbe la foc mic...
Pere caramelizate la cuptor
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....
Briose cehe - Koláčky - Kolaches
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si...
Prăjitură cu Ricotta si Lămâie
Se încălzește cuptorul la 160 ° C. Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt. Separam albusurile de galbenusuri. Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine. Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de...
Cookies cu merisoare uscate
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa - puteti folosi robotul sau mixerul. Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati. Puneti faina si sarea, amestecati pana se obtine un aluat care se tine. Adaugati nucile macinate, merisoarele si...
Gogosi la cuptor- Donuts
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....
Prăjitură roz cu gem sau dulceata
Amestecam si diluam dulceata cu zeama de lamaie. Separam albusurile de galbenuri. Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam un pic de dulceata pentru a le colora si treptat 100 g de zahar, continuand sa le batem pana se vor tine ca o bezea. Dati la rece. Se freaca galbenusurile...
Prajitura Brownie
Tapetati o tava cu hartie de copt. Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura. Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in cuptorul cu microunde. Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda. ...
Chec cu menta si ciocolata
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron. Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul. Amestecam praful de copt cu faina si le adaugam amestecand bine. Incepem sa batem albusurile cu un praf de sare. Se...
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes
Demulati înghețata. Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic. Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul. Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2. Alternati gavottele si feliile de parfait. Serviti...
Canelés de Bordeaux
Într-un bol, bateti ouale. Pastaia de vanilie o taiati pe lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata, semințele de vanilie, esenta de vanilie si untul. Asigurați-vă că untul este topit. Se toarnă laptele fierbinte peste ouă...
Parfait de înghețată cu menta si fistic
Un video de la reteta aici Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta - reteta aici si...
Pancakes cu vanilie si fructe de padure
Am folosit fructe de padure congelate. Punem fructele intr-un bol si se presara peste ele zaharul vanilat. Se amestecă și se pune deoparte. Într-un castron, amestecăm făina, praful de copt, sarea si zaharul. Într-un alt castron, batem ouale cu telul, adaugăm untul topit,...
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere
Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat. Lasati sa se raceasca bine. Se presara faina pe masa de...
Briosa "buclata"
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si...
Inghetata "Tutti Frutti"
Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si...
Inghetata de menta cu ciocolata amaruie
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta- reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand...
Chec cu caise
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilar si...
Ciocolata "After eight" de casa
Topiți ciocolata în bain marin sau la cuptorul cu microunde.. Puneti primul strat de ciocolată. Se da la frigider timp de 20 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti-le si puneti din nou la frigider. Sfaramati bomboanele de menta cu palma...
Sirop de menta de casa
Spalati frunzele de menta cand sunt inca pe ramuri. Culegeti si numarati frunzele. Puneti intr-o oala apa rece, zaharul si frunzele de menta. Se pune la fiert timp de 10 minute la foc mic. Lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore. Filtrati si varsati siropul intr-o sticla...
Cozonac - Briosa "Omida"
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati. La final adaugam untul moale si...