Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
Numele acestor fursecuri vine de la forma pe care o atasam fie la masina de tocat sau la robotul Kitchenaid fie la pistolul / presa pentru biscuiti.
M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca facuta de celebrul patisier Pierre Hermé.
Bateti untul pana devine cremos.
Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou.
Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme de S sau W.
Depuneti biscuitii pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Continuati pana terminati aluatul.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.
Dati la cuptor pentru 12-15 minute.
Lasati-i sa se raceasca pe un grill.
Topiti ciocolata la "bain-marie" cu 1 lingura de lapte (sau de apa).
Inrobati biscuitii la un capat.
Presarati peste ciocolata pudra de nuca de cocos sau alune macinate.
Cand se intareste ciocolata putem servi.
Pofta Buna !!!
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/biscuiti-de-casa-spritati-spritz.html
1
puteti folosi un posh solid daca nu aveti pistol sau presa de biscuiti