Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

de Catalina L in Dulciuri, 12 Feb 2016 | 3891 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite!
Luna februarie este luna clatitelor.....
Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert. Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate
Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale).
În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul.
Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday".
(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte (aproximativ)
  • 400 g făină
  • 75g maïzena
  • 4 ouă
  • esenta de vanilie
  • 30 g de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure:

Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.

Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.

Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.

Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.

Se adauga untul topit si se amestecă totul bine.

Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat)

Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.

Gătiti clatita pe fiecare parte.

Se repetă până când terminam tot aluatul.

Bucurati-va de ele imediat !

Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.

Opțiunile sunt aproape nelimitate!

Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure:

pentru 4-5 clatite :Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.

Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza.

Se presara cu zahar pudra si se serveste .....

Pofta Buna !!

TIPS-URI

1

mi-au iesit 25 clatite mari

2

nu este nevoie sa ungeti tigaia, este deja grasime în aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

13.02.2016, 06:47

Ce bune sunt!

Gherca Daniela 1

13.02.2016, 08:57

super!

Rocsi 1

13.02.2016, 21:18

Sunt delicioase in combinatia asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu fructe si crema de vanilie