Ce este Lemon curd?
Lemon curd este o crema de ou cu lamaie cu gust foarte intens, acrisor-dulceag, cu textura fina.
Britanicii sunt innebuniti dupa ea si o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti. Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc.
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.
Pentru Lemon Curd:
Pentru biscuit:
Pentru bezea:
Preparare Lemon Curd:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel.
Se toarnă compozitia într-un borcan etans si se lasa sa se raceasca.
Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigider.
Preparam biscuitul:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Se amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, se adauga treptat faina.
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adaugă la amestecul de mai sus.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.
Puteti verifica cu o scobitoare.
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.
Prepararam bezeaua:
Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.
Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.
Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.
Montare rulada:
Desfacem rulada din hartia de copt
Intindem biscuitul si-l acoperim cu crema de lamaie.
Rulam cu grija.
Decoram rulada cu bezeaua.
Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.
Rulada poate fi pregătita cu o zi înainte, dar decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura si pastrata la rece.
Pofta Buna!!!
1
decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura