publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert fursecuri fragede cu ciocolata
Intr-un bol, punem untul impreuna cu zaharul si esenta de lamaie si mixam pana devin o crema. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea acestuia. Se adauga apoi pe rand uleiul, praful de copt si faina treptat, mixand bine dupa fiecare. Ornamentele de ciocolata le adaugam la final,...
Piept de pui cu Philadelphia
Pieptul de pui il dezosam, indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece. Punem o tigaie la foc iute, adaugam putin ulei de masline si punem la prajit pieptul de pui. Il intoarcem pe toate partile, pane se rumeneste frumos....
Paste cu peste si mozzarella
Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva si macroul la fel scurs de uleiul din conserva. Maruntim pestele cu ajutorul unei spatule de lemn si...
Salata orientala
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand sunt gata, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Intr-un alt vas, punem la fiert ouale pentru 10 minute. Cand s-au fiert, le trecem sub un jet de apa rece. Astfel se vor curata mai usor....
Paste cu rosii si ardei iute
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (in functie de tipul de spaghete folosit) Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Rosiile le spalam si le taiem cuburi. Ardeiul il...
Desert prajitura cu ciocolata
Prepararea blatului: Topim ciocolata maruntita la foc mic. Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de padure tocate marunt si amestecam totul foarte bine. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem o tava...
Desert gogosi olandeze (Oliebollen)
Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam. Topim untul la foc mic, adaugam laptele si lasam in continuare la foc mic, pana ce laptele s-a incalzit ( NU trebuie sa fie fierbinte). Adaugam drojdia uscata in lapte si amestecam. Turnam amestecul de lapte in bolul cu faina, amestecam...
Cartofi in sos de smantana
Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi. Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor). Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem la fel in doua sau patru ( depinde de marimea lor ), iar piciorusele le taiem...
Desert tort de biscuiti
Untul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici. Nucile si alunele de padure le maruntim cu ajutorul unui cutit. Punem intr-un bol biscuitii,...
Paste la cuptor
Punem cateva linguri cu ulei intr-o tigaie, impreuna cu cubul de ceapa si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam apoi ciupercile bine scurse de ulei, tonul maruntit, porumbul scurs bine de apa de conservare si maslinele. Amestecam bine si lasam la foc potrivit pentru 10 minute. ...
Orez prajit
Incepem prin a prepara orezul. Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. Curatam pieptul de pui de pielite si il...
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Incepem prin prepararea blatului. Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima. La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn. Tapetam o tava cu...
Paste cu sparanghel
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ( in functie de tipul de paste ales). Intre timp, pregatim sparanghelul. Il curatam usor, apoi il taiem rondele. Punem o tigaie la foc...
Aperitiv omleta cu legume si ton
Legumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime. Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la calit la foc potrivit, amestecand mereu. Cand legumele sunt gata, inchidem focul si dam tigaia...
Vinete in sos cu ardei gras
Vinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs. Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti, dupa care le scoatem pe un servet de hartie si le rulam. Separat, curatam ardeii si ii taiem fasii...
Chiftelute in sos de branza
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie. Incepem apoi...
Desert prajitura cu banane si crema de branza
Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu...
Penne cu pesto de ardei gras
Incepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja, cotor, nervuri si seminte. Punem intr-un bol ardeii copti, alunele, usturoiul curatat si parmezanul...
Desert prajitura cu branza
Blat : Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele. Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana...
Ciuperci umplute
Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cuburi. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il...
Desert prajitura cu caise
Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si...
Fursecuri colorate
Scoatem din timp untul din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei. Punem intr-un bol, untul impreuna cu zaharul pudra si un praf de sare. Mixam totul forte bine cu ajutorul unui mixer, apoi adaugam galbenusul de ou si se omogenizeaza compozitia. Separat, amestecam faina cu...
Mix legume si pancetta in sos de rosii
Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de semintele din interior. Apoi, il taiem in cuburi potrivite ca marime . Intr-o tigaie, punem putin...
Champignon al ajillo
Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele.Acestea din urma, se toaca marunt . Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim mai intai usturoiul curatat si lasat intreg. Cand acesta a prins culoare, il scoatem din tigaie si il aruncam. Adaugam piciorusele...
Paste cu vinete si ricotta
Punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, spalam vanata, indepartam capetele si o taiem in cuburi mici. Punem o tigaie cu ulei la incins si adaugam cuburile de vanata.Lasam sa se...
Prajitura cu Ricotta
Punem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) . Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ( daca l-ati scos tarziu din frigider,il puteti topi la flacara mica ca apoi sa...
Chifle umplute
Chiflele se scobesc usor ( facand atentie sa nu le rupem ) . Intr-un bol punem tonul cu tot cu uleiul de masline din conserva, porumbul dulce bine scurs de lichid si maslinele negre ( fara samburi ) . Amestecam bine . Castraveciorii murati ii taiem la capete si apoi ii taiem in...
Caprese la cuptor
Mozzarella o scoatem din punga si o scurgem bine de apa de conservare. O stergem apoi cu un servet de hartie . Rosiile le spalam si la fel le stergem cu un servet . Feliem rosiile si mozzarella in felii cat mai egale ca grosime . Intr-un vas pentru cuptor asezam...
Ravioli prajiti
Eu am folosit ravioli umpluti cu ricotta si spanac . Punem o craticioara cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si adaugam ravioli . II lasam la fiert 5 minute .Cand pasta este fiarta o scurgem bine de apa in care a fiert si o lasam sa se racoreasca. Separat...
Chec
Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam apoi ouale intregi, laptele si mixam bine in continuare. Punem coaja rasa de la o lamaie, faina...