publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de paste cu feta
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa, apoi le trecem sub un jet de apa rece. Separat spalam rosiile si le taiem in...
Cartofi cu porumb dulce
Punem o tigaie cu ulei la incins la foc potrivit spre iute. Cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, presarand putina sare. Cand sunt gata, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Separat, intr-o tigaie antiaderenta, punem putin ulei si adaugam...
Fusilli tonnara
Rosiile se spala si se taie in doua sau patru ( depinde de marimea lor). Curatam usturoiul si il punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute, adaugam tonul bine scurs de uleiul din conserva si amestecam, lasand la calit 2-3 minute. Adaugam...
Campagnola
Punem o oala cu apa la fiert. Intre timp, curatam ceapa si o tocam marunt. Usturoiul il curatam de coaja. Ciupercile le curatam si le taiem felii. Pancetta o taiem fasii. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline. Cand s-a incins punem ceapa si usturoiul si lasam...
Desert prajitura cu lapte cald si nesquik
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar...
Salata de paste cu ton
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de peambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Apoi turnam putin ulei de masline si amestecam. Separat...
Desert brownies cu Nutella
In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana devin de culoare deschisa si spumoase. Adaugam crema de unt si Nutella, amestecand cu o...
Aperitiv chifle umplute
Luam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii subtiri. Spargem un ou crud si presaram sare si piper dupa gust. Procedam astfel si cu...
Farfalle cu mazare in crema alba
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand. Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins, punem untul si il lasam...
Aperitiv oua umplute cu ton
Incepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute. Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam ouale de coaja si taiem fiecare ou in doua parti egale pe lungime. Intr-un castron punem...
Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca
Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila. Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire. Decupam...
Quatre quarts
Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si faina. Dupa ce am cantarit toate ingredientele necesare, dam drumul la cuptor la 170 grade C,...
Desert prajitura cu branza
Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit. Adaugam branza si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Il adaugam in bol si mixam. Adaugam si iaurtul (eu am folosit unul natural dulce) si...
Desert strudel cu mere
Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie. Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu. Intr-un castron punem merele, migdalele...
Desert bomboane Brigadeiro
Intr-o craticioara punem laptele condensat, 20 gr de unt si cacaua amara. Amestecam ingredientele. Punem craticoara la foc mic si lasam circa 10 minute, amestecand in continuu sau pana ce compozitia incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Ungem un vas cu untul ramas si...
Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang
Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. Asezam cartofii taiati cuburi intr-o oala cu apa rece si lasam la fiert pentru 15-20 minute sau pana...
Gnocchi in sos cu carnati
Curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o adaugam in tigaia cu ceapa. Dam focul la potrivit si lasam circa 5 minute. Adaugam vinul alb si...
Cannelloni
Preparam umplutura: 1. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2. Punem o tigaie la foc potrivit.Cand s-a incins,punem uleiul de masline si adaugam morcovii impreuna cu ceapa.Lasam la calit. ...
Paste cu legume gratinate
1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand. 2. Intre timp , punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem uleiul si cubul cu ceapa...
Desert pancakes
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. 3. Separat, intr-un alt bol, mixam la viteza maxima albusurile impreuna cu un varf de sare . ...
Pate vegetal de naut
1. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. 2. Rosiile uscate le scurgem bine de uleiul din conserva si le tocam marunt . 3. Patrunjelul proaspat il spalam si il tocam marunt. 4. Punem intr-un bol nautul,ceapa,rosiile uscate si uleiul. Mixam...
Desert biscuiti Norisori
Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :) 1. Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin . 2. Intr-un bol punem oul , Ricotta,laptele si zaharul. Amestecam bine ingredientele cu ajutorul...
Evantai cu legume
1. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii . 2. Punem ulei intr-o tigaie si cand este incins prajim cartofii .Cand sunt gata,ii scoatem...
Milkshake cu Oreo
Din cantitatile de mai sus , mi-au iesit 4 pahare cu milkshake. 1. Incepem prin a marunti foarte bine biscuitii Oreo. 2. Intr-un vas inalt ,punem biscuitii , laptele ( rece de la frigider) ,inghetata si Nesquik-ul.Mixam totul cu ajutorul unui mixer...
Desert chec economic
1. Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul. 2. Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare in parte. 3. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in bol. Amestecam cu o spatula...
Supa cu fasole si suc de rosii
1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute. 2. Fasolea o scurgem bine de apa di conserva si trecem sub un jet de apa rece . Adaugam apoi fasolea in oala cu legume si lasam la fiert la foc...
Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema
Blatul : Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si la final faina, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava...
Desert briose Happy
I ntr-un bol, punem faina, praful de copt, cacaua si zaharul. Amestecam bine ingredientele. Adaugam oul, uleiul si la final, laptele. Amestecam din nou. Ciocolata o tocam marunt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in...
Paste cu ton si ciuperci
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. Punem ulei de...
Salata cu naut si fasole rosie
Nautul si fasolea rosie le scurgem de apa de conservare si le trecem sub un jet de apa rece. Castravetele il curatam de coaja si il taiem mai intai in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam de coaja si o feliem foarte subtire. Rosiile le spalam si le taiem in doua sau in patru...