Orez prajit

de - Andreea - in Pui, 10 Aug 2017 | 5326 vizualizari

 

Am mancat acest tip de orez intr-un restaurant chinezesc...Este demential de bun !!!! 
Apoi am gasit reteta pe net si am incercat.Gustul nu era identic...insa foarte asemanator. Recomand sa incercati...este o BUNATATE !!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez bob lung
  • 600 ml apa
  • 300 gr piept pui
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Incepem prin a prepara orezul. 

Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem  sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. 

Curatam pieptul de pui de pielite si il spalam sub jet de apa rece.

Apoi il taiem bucati potrivite ca marime. 

Punem cele trei linguri cu ulei intr-o tigaie si calim bine bucatile de piept de pui pe toate partile. Trebuie sa fie frumos rumenit. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, punem ouale batute si amestecam in continuu. Presaram sare. 

Cand ouale sunt gata, adaugam in tigaie orezul si amestecam in continuare pentru un minut. 

La final, adaugam si pieptul de pui impreuna cu salsa de soia. Amestecam si lasam la foc pentru un alt minut. 

Se serveste imediat, dupa preferinta, presarat cu ceapa verde.

Un deliciu...POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Eu sosul de soia nu l-am pus deoarece, desi sotul il adora, mie nu imi place prea mult :) ... l-am trecut insa in reteta deoarece are un rol foarte important in gustul final al preparatului.

2

Eu as fi pus 3 oua ... (data viitoare asa voi face )

3

Foarte important este ca orezul sa fie de calitate si cu bob lung !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne de pui