Desert prajitura cu ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 15 Aug 2017 | 2457 vizualizari

 

Este genul de prajitura cu ciocolata care este de ajuns sa mananci o felie pentrua te satura ! 
Se face usor si este un deliciu !

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 150 gr ciocolata
  • 3 oua
  • 110 gr zahar
  • 70 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 85 gr unt
  • 55 gr alune de padure

Penreu crema:

  • 150 gr ciocolata
  • 100 gr zahar pudra
  • 20 gr unt

In plus pentru decor:

  • 100 gr alune de padure
  • ornamente de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Prepararea blatului: 

Topim ciocolata maruntita la foc mic.

Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de padure tocate marunt si amestecam totul foarte bine.

Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem o tava pentru cuptor cu unt si tapetam cu faina.

Adaugam ciocolata topita in compozitie si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor, pentru 30 minute.

Prepararea cremei: 

Topim ciocolata la foc mic, adaugand apoi zaharul pudra si untul.

Dam jos de pe foc si amestecam foarte bine ingredientele.

 Scoatem prajitura din cuptor. Asezam crema pe intreaga suprafata si ornam cu alune de padure tocate marunt si ornamente de ciocolata. 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Daca crema s-a intarit intre timp, este de ajuns sa o incalziti putin la foc mic, inainte de a o folosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata